>>21892423
Hmm... Około 5 h.
Od około 17:30 do 22.
Jak tylko skończył, wrzuciłem screeny
.
Hmm... Około 5 h.
Od około 17:30 do 22.
Jak tylko skończył, wrzuciłem screeny
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamgothicghatr napisał:- w takim wypadku odnalezionych plików byłoby aż za dużo. Dlatego na ten moment spróbujmy mniej zakładać, a więcej sprawdzać.zakładając najgorszą wersję czyli, że dysk faktycznie został zaszyfrowany.
kaleron napisał:DMDE->narzędzia->kopiuj sektory->do pliku.
kaleron napisał:Spróbuj wstawić sektor z załącznika do sektora fizycznego 0 dysku. Zapisz dane wycofywania. Program sam to zaproponuje, ale w razie wątpliwości lepiej zapytaj albo skorzystaj z instrukcji.
kaleron napisał:Mam jeszcze takie pytanie na marginesie - czy próbowałeś odzyskiwać pliki znalezione przez DMDE? Czy one w ogóle działają?
gothicghatr napisał:- spodziewałem się, że nie będzie działać. Jest to dla mnie ciekawe z trochę innego powodu:)Po odzyskaniu i uruchomieniu film był "pusty",
kaleron napisał:A czy możesz mi zrobić listę znalezionych plików png? Interesują mnie numery z nazw nadanych przez program.
kaleron napisał:Jest to dla mnie ciekawe z trochę innego powodu:)
kaleron napisał:Spróbuj wstawić sektor z załącznika do sektora fizycznego 0 dysku.
gothicghatr napisał:- sam fakt znalezienia plików na dysku zaszyfrowanym = w strumieniu danych o wysokiej entropii wynika z losowej zbieżności ciągu symboli z właściwą dla danego typu sygnaturą. Program identyfikuje odnajdywane pliki na podstawie tych sygnatur, ale ponieważ znalezione pliki się nie otwierają mamy tu do czynienia z błędną identyfikacją (wyniki fałszywie pozytywne). I ok - w odpowiednio długim ciągu losowych/pseudolosowych/zaszyfrowanych danych wystąpienie takich fałszywie pozytywnych wyników nie jest niczym dziwnym. One mogą występować też w "normalnych" danych. Ale to, co jest zastanawiające, to:Mogę poznać powód?
gothicghatr napisał:- taknajpierw muszę zezwolić na zapis jak poniżej
gothicghatr napisał:- plik ode mnie jako źródło, sektor 0, jako docelowy.wybrać sektor 0 i plik od Ciebie, tak?
gothicghatr napisał:- takW taki sposób?
gothicghatr napisał:- dzięki - będę musiał trochę poeksperymentować z pewnymi rzeczami. Mam nadzieję, że Twój problem uda się rozwiązać, ale prywatnie cieszę się, że ten temat pojawił się na Elektrodzie.Dokładnie tak. Ostatni png podświetlony:
kaleron napisał:tak
kaleron napisał:- dzięki - będę musiał trochę poeksperymentować z pewnymi rzeczami. Mam nadzieję, że Twój problem uda się rozwiązać, ale prywatnie cieszę się, że ten temat pojawił się na Elektrodzie.
kaleron napisał:Teraz możesz w zarządzaniu dyskami wybrać "akcja->odśwież" albo przełączyć dysk offline/online i zobaczyć, czy Ci partycja wróci i czy będziesz w stanie ją odszyfrować.
gothicghatr napisał:Jaką masz wersję Windowsa? Szukaj w panelu sterowania "system i zabezpieczenia" albo "prywatność i zabezpieczenia" - tam gdzieś powinny być ustawienia szyfrowania.jak powyłączać te BitLockery
kaleron napisał:parę sektorów z numerami odpowiadającymi ID plików png znalezionych przez DMDE?
kaleron napisał:Masz na forum obrazek z listą plików i tam jest kolumna ID - wystarczy "kopiuj sektory->do pliku", podając jako numer sektora ID znalezionego pliku png.