logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

linde H40 352 LPG gaśnie przy pracy masztem na postoju, z pedałem działa?

AlphaSpiTwisted 16 Kwi 2026 20:20 186 1
  • #1 21885306
    AlphaSpiTwisted
    Poziom 2  
    Witam Państwa.
    Mam spory problem z wózkiem widłowym H40 model 352 LPG.
    W momencie uruchamiania masztu do góry lub do przodu, wychył lub powrót wychylenia do tyłu, silnik gaśnie.
    Sytuacja ta nie ma miejsca, gdy wcisnę obojętnie który pedał jazdy, wtedy maszt działa w każdym kierunku i nie gaśnie silnik.
    Czy ktoś może miał styczność z taką przypadłością?
    Dodam, że na początku działo się to sporadycznie, a teraz nie da się pracować na stojącym wózku.
    Pomyślałem, że może szwankuje czujnik jazdy, bo on chyba także odpowiada za sterowanie silnikiem podczas uruchamiania masztu, ale nie jestem pewien.
    Bardzo dziękuję z góry za pomoc.
    AI: Czy przy tym gaśnięciu pokazują się jakieś kontrolki albo kody błędów na wyświetlaczu, i czy po zgaśnięciu trzeba normalnie odpalać od nowa?
    To stary wózek, nie ma wyświetlacza, jeśli chodzi o kontrolki, to wszystko w normie, nic się nie pali, gasną normalnie wszystkie - tak jak było przed awarią.
    AI: Czy silnik przed zgaśnięciem się dławi i schodzi z obrotów, czy gaśnie od razu jakby coś go odcinało, i czy było już coś sprawdzane/robione przy czujniku jazdy, instalacji LPG albo hydraulice?
    Gaśnie od razu, jak się poruszy dźwignią sterowania masztem na postoju, jeśli jedzie - wszystko działa.

Poprawiłem pisownię, uzupełniłem interpunkcję, podzieliłem na krótsze zdania.
    Mod.[CameR]
  • #2 21888270
    AlphaSpiTwisted
    Poziom 2  
    >>21885306
    problem opanowany dla zainteresowanych na priv
REKLAMA