logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

eMule nie łączy się z użytkownikami, działa wolno, NAT, kablówka 256/128

Seraphin 26 Gru 2005 14:58 1016 6
REKLAMA
  • #1 2116650
    Seraphin
    Poziom 11  
    Od jakiegos czasu nie moge uzywac emule. Program znajduje uzytkownikow ale sie z nimi nie laczy. W kolejkach do mnie 0.Sciagnie gora 5mb danych na godzine przy popularnych plikach:/. Gadalem z adminem sieci i nie ma zadnych przycinek. Jestem za NATem, a neta mam z kablowki (256/128).Probowalem roznych ustawien i wersji programy. Nic to nie daje. Moze ktos wie o co chodzi?
    P.S. Dodam ze programy sieci torrent dzialaja dobrze.
  • REKLAMA
  • #2 2116671
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 2116672
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 230
    Jaki system operacyjny ?
    A limitu transferu nie przekroczyłeś ?

Chyba też nie próbujesz jednocześnie używać Torrenta i eMule ...

LowId nie ma tu nic do rzeczy, sam je mam, bo podobnie jak kolega jestem za NAT-em (nie mam zewnętrznego IP) i zawsze mam LowId.
  • #4 2116804
    Orochimaru
    Poziom 31  
    Ocena: 532
    Jak napisał kolega powyżej masz lowID (maska zorro na łbie osła), więc ma znaczenie do którego serwera jesteś podpięty, bo część serwerów nie przyjmuje zapytań od komputerów lowID.
    Podłącz się do innego serwera.
  • REKLAMA
  • #5 2117067
    Damnian
    Poziom 34  
    Ocena: 89
    Aby uzystać HighID musisz otworzyć porty 4662 i 4672 ( w emule: ustawienia\parametry łącza\otwórz porty w wewnętrznym...itp) później łączysz się ponownie i masz HighID ..niezależnie od tego jak jesteś połączony z internetem.
  • #6 2117367
    Orochimaru
    Poziom 31  
    Ocena: 532
    Damnian napisał:
    Aby uzystać HighID musisz otworzyć porty 4662 i 4672 ( w emule: ustawienia\parametry łącza\otwórz porty w wewnętrznym...itp) później łączysz się ponownie i masz HighID ..niezależnie od tego jak jesteś połączony z internetem.

Nie jest to prawda bo ID jest obliczany na podstawie adresu IP, a skoro go nie widać to nie można nadać ID co jest równoznaczne z lowID
  • REKLAMA
  • #7 2117554
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 230
    Orochimaru :arrow:
    Przecież to nielogiczne co napisałeś, jak się podłączył z LowId do serwera to jak serwer ma nie przyjmować zapytań od LowId ?
    Owszem większość serwerów ma limit dla LowId (dosyć mały) i po jego przekroczeniu nikt z LowId nie zaloguje się na serwer.

Damnian :arrow:
    Jak nie masz zewnętrznego IP (obojętne stałego czy dynamicznego) to możesz otworzyć wszystkie porty i tak nie będziesz miał HighId.

A tak wogóle to Seraphin w dalszym ciągu nie odpowiedział na zadane mu pytania.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z programem eMule, który znajduje użytkowników, ale nie łączy się z nimi, a prędkość pobierania jest bardzo niska (około 5 MB na godzinę) mimo braku problemów z łączem internetowym (kablówka 256/128) i braku ograniczeń ze strony administratora sieci. Problem wynika prawdopodobnie z faktu, że użytkownik jest za NAT-em i posiada LowID, co ogranicza możliwości połączeń w eMule. LowID oznacza, że eMule nie ma widocznego zewnętrznego adresu IP, co uniemożliwia uzyskanie HighID i pełne korzystanie z sieci. Aby uzyskać HighID, konieczne jest przekierowanie portów 4662 i 4672 w routerze lub modemie, co pozwala na otwarcie połączeń przychodzących. Niektóre serwery eMule ograniczają dostęp dla użytkowników z LowID, co dodatkowo wpływa na niską wydajność i brak połączeń. Programy torrent działają poprawnie, ponieważ nie wymagają otwartych portów w taki sam sposób jak eMule.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA