logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

eMule... Szybciej.. Szybciej... Szybciej... PUNKTY

Adili 03 Gru 2005 15:17 2467 8
REKLAMA
  • #1 2049782
    Adili
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    Czy zna ktoś sposób na przyspieszenie ściągania plików przez eMule? Plik który ściągam ma ponad 250 użytkowników, a ja mogę ściągać tylko od jednego, wszędzie pisze kolejka. Czy zna katoś sposób aby program ściągał pliki z maksymalną prędkością mego łącza. Mam Neostradę 256 Kbps czyli ok. 32 KB/s a ściąga mi ok. 5 KB/s. ....POMOCY....

Za dobrą pomoc ofiaruję punkty, tylko będziecie mi mósieli powiedzieć jak bo nigdy tego nie robiłem...:D[/b]
  • REKLAMA
  • #2 2049847
    CMS
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2587
    masz neostrade = maskowane IP, zapomnij o szybkim sciaganiu
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2049895
    orson-pl
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    Jest taka opcja, bardzo nieetyczna i grozi banem na serwerze, ale są różne emule leecher edition, które stosują nieuczciwe triki, żeby osiągać wyższą wydajność.
    Jeśli się na to decydujesz - spróbuj emule LSD albo pimp my emule, do ściągniecia na emule :)
  • #4 2049897
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 229
    Spróbuj się dogadać z użytkownikiem do którego jesteś n-ty w kolejce, aby udostępnił Ci tzw. slot dla znajomych (pomijasz kolejkę do tego użytkownika).
    Najpierw gościa dodajesz do znajomych potem wysyłasz mu prośbę o udostępnienie slota.
    Czasami ktoś Ci udostępni (nie licz jednak na wiele), bo w zasadzie jemu jest obojetne kto od niego pobiera plik ...
  • #5 2049958
    Adili
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    Skąd ściągnąć takiego Pimp My eMule?

Sprawdzę jeszcze opcję z "kumplem"...
  • REKLAMA
  • #6 2050358
    orson-pl
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    Jak już pisałem - na emule. Możesz spróbować na google, nie szukałem.
  • Pomocny post
    #7 2050441
    mdc
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Cytat:
    masz neostrade = maskowane IP, zapomnij o szybkim sciaganiu

:wow:
    największa głupota jaką słyszałem, stałe IP jest nie potrzebne, ważne są OTWARTE PORTY ! ! ! ! !, jesli nie wierzysz to moge Ci zrobić screena kiedy osiołek sciaga mi z maksymalna predkoscią <także mam neo 256>

Co do problemu Adili. Zeby osiołek latał CI szybko najpierw musisz go odpowiednio skonfigurowac. Mam juz sprawdzone ustawienia dla neo256 wiec podam CI je od razu:

Możliwości:
    Pobieranie: 35 KB/s
    Wysyłanie: 16 KB/s
    Limity:
    suwak dla pobierania ustaw na 35 na wysyłania 10 <można bezproblemowo wtedy przegladac stronki www>
    Porty:
    TCP 2410
    UDP 4665
    Ilość źródeł na plik:
    ostateczny limit - 700
    Limity połaczen:
    ilość połaczen - 800

network:
    ptaszki maja być przy Kadzie i eD2K

po zastosowaniu, zmian, daj test ports, jesli CI przejdzie ten test to jest dobrze <masz high ID i otwartą brame w kadzie> Jesli nie przejdzie, to musisz wybić dziury na te porty w swoim firewallu.

Pamiętaj także, zeby zawsze łaczyć się z KAD-em, jest to bezserwerowa siec, która wyszukuje dodatkowe źródła pobierania.
    Co do serwerów to łacz sie z Razorback 2.0, soony boy 1, albo donkey server

Kolejna sprawa, to zdobywanie punktów kredytowych. udostepniaj dużo, popularnych rzeczy, a zdobedziesz punkty. Dalej, jak sciagasz cos to gdy emule sciagnie ci juz pare % całosci, w zakładce Pliki zmień priorytet wysyłana na relase <pomoze to w zdobyciu kredytów>

no to chyba wszystko, jak cos to pytaj tu albo na gadu: 3920178

pozdro
  • #8 2050473
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 229
    mdc :arrow:

Małem sprostowanie, jeżeli ustawiasz wysyłanie na 10 i więcej KB/s to nie ustawiasz, żadnego limitu na pobieranie, mułek "poleci" z maksymalną prędkością jaka będzie dostępna.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #9 2050732
    Lecho
    Poziom 16  
    Ocena: 10
    Witam

Więcej na temat eMule poczytaj TUTAJ
    Mułek jest dla cierpliwych! mam IP wewnętrzne i a zasysam mułkiem na "pełnych obrotach" mojego łącza (o ile mu na to pozwalam)
    Jestem w sieci kablowej LAN administrator nie blokuje portów, jedyne ograniczenie to prędkość mojego łącza (256/64)

Podsumowanie tematu

✨ Problem niskiej prędkości pobierania plików w eMule przy łączu Neostrada 256 Kbps wynika głównie z maskowanego IP i ograniczeń kolejki źródeł. Standardowo eMule pobiera od jednego użytkownika, co ogranicza prędkość do około 5 KB/s mimo dostępnych 32 KB/s. Możliwe rozwiązania to: konfiguracja otwartych portów TCP (np. 2410) i UDP (4665) oraz ustawienie limitów pobierania i wysyłania (np. pobieranie 35 KB/s, wysyłanie 10-16 KB/s) dla optymalnej pracy programu. Ważne jest połączenie z siecią KAD i eD2K oraz test portów, aby uzyskać wysoki ID i otwartą bramę. Alternatywnie można spróbować uzyskać slot dla znajomych u użytkownika, co pozwala ominąć kolejkę. Istnieją też nieetyczne modyfikacje eMule, takie jak eMule LSD czy Pimp My eMule, które stosują triki zwiększające prędkość, ale grożą banem na serwerze. Warto pamiętać, że ustawienie zbyt wysokiego limitu wysyłania może zablokować pobieranie, dlatego zaleca się odpowiednie zbalansowanie parametrów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA