logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Vivaro 2 - zdjęcie immo i swap automat->manual, same problemy

interauto7 25 Kwi 2026 11:44 261 2
REKLAMA
  • #1 21890566
    interauto7
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    vivaro 2 - ściągnięcie immo, swap z automatu na manual - same problemy.
    Brak reakcji na gaz, tak po chwili na 1200 obrotów idzie i to wszystko.

wyrzuciłem quickshifta i potrzebuję pomocy - uch i licznik ogarnięte, i Renolinkiem, i Clipem,
    1. ECU od manuala (ale jak skopiuję eprom z oryginała i wrzucę do manuala, auto pali, wywala cały czas błąd DF1012 - zgodność multi, dla ogr obrotów)
    2. na epromie z manuala auto nie pali i ma błąd tylko od sprzęgła, czyli wolałbym tu immo wyrzucić

- czyli jak ktoś by mi wywalił immo - podsyłam wsad, byłbym wdzięczny, bo lepiej ten błąd od sprzęgła niż ten DF1012 chyba?

- potrzebowałbym też info, gdzie w ECU wpiąć czujnik sprzęgła - ECU17C42 muszę pociągnąć instalację do czujnika

- kolejna sprawa, Clip wykrywa mi cały czas jako EDC17C11, a jest C42. Ani Renolinkiem, ani Clipem nie ma szans nic zmienić w ECU? Clip ma w ogóle we wtrysku nieaktywną opcję zmiany, uch czy licznik bez problemu, a na silniku wyświetla LC165 LC166 LC177 - no i tu przypuszczam, że jest problem, ale nie podświetla ołówka i nic nie mogę tu zmienić! Clipa mam złotego, to powinien dawać radę? A tu lipa może czujnik sprzęgła? ale odpinałem u kolegi i obroty auto miało normalne - nie wiem, katastrofa.

Vivaro 2 - zdjęcie immo i swap automat->manual, same problemy Vivaro 2 - zdjęcie immo i swap automat->manual, same problemy Vivaro 2 - zdjęcie immo i swap automat->manual, same problemy Vivaro 2 - zdjęcie immo i swap automat->manual, same problemy
    Załączniki:
    • vivaro.bin (64 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 21890644
    DevilFish
    Poziom 18  
    Ocena: 52
    bo to jest 17C42 z softem z 17C11, witamy w świecie renault
    clip+new dialogys online (bez virgin)
    renolink+clip offline (tylko virgin)
    immo off in flash only
  • #3 21896142
    autodiag.mg

Poziom 22  
    Ocena: 133
    przełącznik sprzęgła - z jednej strony masa, z drugiej do pinu A21 bcm oraz AC4 sterownika silnika. Tego BCM możesz z tego co pamiętam pominąć jak nie masz start-stopu.

Edc17c42 jak chcesz wywalic immo to pisz. bo w zasadzie to dopisanie tego po bożemu to będzie 3 razy tyle roboty.
    Konto firmowe:
    AUTODIAG
    Skłodowskiej 91E, Lubin, 59-300 | Strona WWW: https://elektronik.lubin.pl
REKLAMA