logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Vivaro A Quickshift - mapa silnika do przeróbki

interauto7 25 Mar 2026 15:07 165 0
REKLAMA
  • #1 21870311
    interauto7
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    vivaro A quick shift - mapa
    2013 rok 2.0 dci edc17c42

do takiego vivaro szukam mapy z manuala ,a najlepiej to jakbym podesłał komuś do przeróbki ze swojego automata

mam na stanie też trafica 2 w manualu , ale wtyki się różnią i w środku edc 16

mapy mam sczytane trasdatą i to jakby udało się wywalić automata z oryginalnej mapy było by fajnie

licznik zrobiłem już renolinkiem , co dziwne w uhc tak mi wychodzi że ustawiony był manual - dziwne
    no a teraz całkowity brak reakcji na gaz , jako takie tylko wolne obroty (czujnikiem sprzegła jeszcze sie nie zajmowałem ) , a renolinkiem w ustawieniach silnika nie moge za cholere nic znależć do przestawienia na manuala

także prosił bym o pomoc z tą mapą ( oczywiście dogadamy sie )
    AI: Podeślesz dokładne oznaczenia z ECU i z odczytu: nr Bosch HW/SW, nr kalibracji/softu z tego EDC17C42 oraz najlepiej info, czy masz full backup (flash + eeprom) z oryginału?
    tak zgrane wszystko
    AI: Jakie masz teraz konkretnie błędy DTC i co pokazują parametry na żywo po odpaleniu — pedał gazu %, status sprzęgła, status skrzyni/quickshift po CAN?
    blad - nie znaleziono skrzyni
  • REKLAMA
REKLAMA