Witam. Potrzebuję pomocy, mam do naprawy piłę do cięcia w betonie. Nie ma oznaczenia, co to za marka, więc nie mogę znaleźć schematu. Po podłączeniu do prądu wybija mi bezpiecznik B16. Sprawdziłem wszystko i wygląda OK, nie wiem tylko, co z kondensatorem rozruchowym, czy ma dobre wartości. Proszę o pomoc, czy to dobre parametry kondensatora. Dziękuję.

Jakie dokładnie oznaczenia ma ten kondensator - pojemność (µF), napięcie (V), typ pracy/rozruchowy - i czy możesz dodać zdjęcie jego obudowy z napisami?
XYES224502
0.22UF 2X5000PF 250 V
Masz jakieś dane z tabliczki silnika/piły (np. moc, napięcie, prąd), i w którym momencie wybija B16: od razu po włożeniu wtyczki, po włączeniu przyciskiem czy dopiero przy próbie startu silnika?
TYP HZ-300(M)
V230V/50HZ
MAX 300MM
NO 4000/MIN
KW 1.9
Wybija bezpiecznik, jak chcę uruchomić z włącznika przy starcie, silnik startuje, ale wybija bezpiecznik.
Jakie dokładnie oznaczenia ma ten kondensator - pojemność (µF), napięcie (V), typ pracy/rozruchowy - i czy możesz dodać zdjęcie jego obudowy z napisami?
XYES224502
0.22UF 2X5000PF 250 V
Masz jakieś dane z tabliczki silnika/piły (np. moc, napięcie, prąd), i w którym momencie wybija B16: od razu po włożeniu wtyczki, po włączeniu przyciskiem czy dopiero przy próbie startu silnika?
TYP HZ-300(M)
V230V/50HZ
MAX 300MM
NO 4000/MIN
KW 1.9
Wybija bezpiecznik, jak chcę uruchomić z włącznika przy starcie, silnik startuje, ale wybija bezpiecznik.