Poszukuję oprogramowania układowego do THOMSON 65UA6605. W załączniku zdjęcia z płyty. Znalazłem oprogramowanie V8-NT67F01-LF1V509_IMG_USB.zip, ale po próbie załadowania do TV, urządzenie twierdzi, że plik jest uszkodzony.
Testowałem 3 różne pendrive'y. Na wszystkich jest ten sam efekt. Możliwe, że pamięć jest uszkodzona. Pozostało jedynie skopiować pamięć emmc i spróbować wgrać na nową.
Pierwotny objaw to reboot na logo THOMSON. Widziałem ten post, ja mam wersję z dwoma LVDS, widoczne na zdjęciu pierwszym. Na razie czekamy na decyzję klienta. Bo jak zrobię cegłę z tej płyty, no to może wbijać zęby do mnie
Wylutowałem emmc, wyrzuca bład przy ok 2GB odczytu (trochę za połową). Czy ktoś posiada pełny recovery do tej płyty?. v509 to prawdopodobnie update zmian, plik ma rozmiar ok 440MB. Nie jest to raczej cały system operacyjny. Udało mi się zamontować odczytany obraz. Są widoczne katalogi systemowe, jest uszkodzona jedynie 14 partycja. Jest całkowicie nieczytelna, brak możliwości jej zamontowania.
Dyskusja dotyczy doboru firmware do telewizora THOMSON 65UA6605 z płytą główną V8-NT67F01-LF1V509_IMG_USB. Próba wgrania pliku V8-NT67F01-LF1V509_IMG_USB.zip kończy się komunikatem o uszkodzonym pliku, mimo testów na kilku pendrive’ach. Początkowo podejrzewano uszkodzenie pamięci eMMC i rozważano jej skopiowanie oraz wymianę, jednak zwrócono uwagę, że nie jest to proste i może skutkować utratą funkcji TV. Objawem początkowym był restart na logo THOMSON. Po wylutowaniu eMMC i odczycie programatorem RT809H wykryto błąd odczytu około 2 GB oraz uszkodzoną 14. partycję obrazu; plik v509 ma ok. 440 MB i wygląda raczej na aktualizację niż pełny system recovery. Pojawiło się też pytanie o pełny recovery dla tej płyty oraz o program do odczytu pamięci. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.