logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Astra G hatchback - złamany bat anteny ze spryskiwaczem, co wymienić?

japanese_fox_ 16 Maj 2026 22:21 45 2
REKLAMA
  • #1 21904434
    japanese_fox_
    Poziom 2  
    Witam mam problem, ponieważ złamał mi się bat anteny w Oplu Astrze G hatchback, czyli zintegrowanym spryskiwaczem jak na zdjęciach i moje pytanie jest takie, czy da się coś z tym jeszcze zrobić, czy cała Dłoń trzyma urwany pręt anteny przy czarnej podstawce na dachu samochodu. Zbliżenie na mocowanie anteny w aucie i dłoń trzymającą czarną końcówkę anteny Zbliżenie na uszkodzoną antenę samochodową z krótkim metalowym trzpieniem przy czarnej podstawce. podstawka do wymiany.
    W którym dokładnie miejscu złamał się bat - odkręcił/urwał się sam pręt, czy pękło też mocowanie przy podstawce?
    Pękł sam bat.
    Czy spryskiwacz i sama podstawka są całe i działają normalnie, czy jest też uszkodzony gwint/dysza albo coś przecieka?
    Zarówno spryskiwacz, jak i podstawka jest cała.
  • REKLAMA
  • #2 21904465
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6428
    Teoretycznie to się da wykręcić i założyć nowy "bat", ale guma pod podstawką jest już spękana i na pewno leje Ci się do środka woda, więc wypadałoby wymienić całość.
  • #3 21904546
    pszczyna
    Poziom 33  
    Ocena: 395
    Numery katalogowe uszczelki oryginału:
    244471332
    1784792
    Antenę kupisz do 80zł a warto gdyż wzmacniacz w podstawce ulega korozji od wilgoci.
REKLAMA