logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Citroen Jumper 2008: Junsun Android CAN, miga licznik, brak ster. z kier.

krzysiekfr 21 Maj 2026 12:23 81 2
REKLAMA
  • #1 21907454
    krzysiekfr
    Poziom 10  
    Witam. Citroen Jumper 2008. Wymieniłem fabryczne radio na Androida Junsun. Mam w pakiecie sterownik CAN, który niestety nie współpracuje. Licznik miga, przyciski sterowania przy kierownicy nie działają. Ktoś podpowie, o co chodzi?
    Citroen Jumper 2008: Junsun Android CAN, miga licznik, brak ster. z kier.

Ekran radia Android w aucie z ustawieniami CANbus i listą modeli Fiat Ducato oraz Tipo/Mobi

Dwa czarne panele radia samochodowego: u góry panel przycisków, na dole radio z wyświetlaczem i CD
    Jaki dokładnie masz model radia Junsun i CANboxa/adaptera (zdjęcie naklejki też może być) oraz czy był podłączany plug&play, czy coś było przerabiane w kostkach?
    V1C, RP5-FT-002, kostka oryginalna bez przerabiania.
    Czy przed wymianą działało fabryczne sterowanie z kierownicy i czy w ustawieniach radia/CAN został wybrany właściwy model auta/protokół dla Citroena Jumpera 2008?
    Wszystko działało, wybrany właściwy sterownik.
  • REKLAMA
  • #2 21907523
    autodiag.mg

Poziom 21  
    Ocena: 131
    po wymianie radia na nieoryginalne musisz zrobić osiowanie proxy (czyli pokazać samochodowi, jakie sterowniki są, a jakich nie ma w aucie). Wtedy licznik przestanie migać. Co do sterowania z kierownicy, jak masz moduł (konwerter) CAN, to musisz sobie go ustawić w menu chinskiego radia (zazwyczaj).
    Konto firmowe:
    AUTODIAG
    Skłodowskiej 91E, Lubin, 59-300 | Strona WWW: https://autodiag-lubin.pl
  • #3 21907572
    krzysiekfr
    Poziom 10  
    Myślałem, że Can zastąpi osiowanie proxy, będzie działał na zasadzie "emulatora". W nissanie zmieniałem i tam wszystko śmiga, bez proxy. Can jest tylko po to, żeby 4 przyciski działały?
REKLAMA