Hej, mam pytanie, czy odkurzacz-mop firmy Xiaomi jest zepsuty. Kupiliśmy ten odkurzacz przy bardzo słabym internecie usługodawcy Netpol, ale pracował. Czasem się rozłączał z routerem, ale dawał radę. Rok, dwa lata później przestał w ogóle działać, tzn. zaczynał tryb pracy, ale nie był w stanie skończyć nawet jednego pomieszczenia i po prostu się zatrzymywał i wyłączał, a w aplikacji było napisane, że urządzenie jest offline. Myśleliśmy, że to problem z internetem. W tym roku założyli nam światłowód, prędkość pobierania jakoś 300 Mb/s po sprawdzeniu (poprzednio Netpol był 12 Mb/s). Wyciągnęliśmy więc odkurzacz i zresetowaliśmy urządzenie, połączyliśmy z nowym internetem. Puściliśmy początkowo w obrębie jednego pomieszczenia, niestety pod sam koniec wyłączył się tak jak zawsze. Próbowałem go dwa razy resetować, podłączać, ale nic z tego. Wie ktoś, gdzie jest problem i czy są jakieś może konkretne ustawienia pod internet? Czy odkurzacz jest po prostu zepsuty? Przesyłam skriny z aplikacji.
PS.
Po podłączeniu do stacji dokującej mogę wejść w urządzenie i jest ono z powrotem podłączone do WiFi. Wygląda na to, że w trakcie pracy zrywa połączenie.

Jaki to dokładnie model odkurzacza Xiaomi (najlepiej pełna nazwa z tabliczki albo z aplikacji)?
Mi Robot Vacuum-Mop P, model STYTJ02YM
Co dokładnie dzieje się tuż przed wyłączeniem: jaki jest wtedy poziom baterii, czy aplikacja/głos odkurzacza pokazuje jakiś konkretny błąd, i czy po pełnym naładowaniu oraz wyczyszczeniu styków/szczotek/filtra też wyłącza się tak samo?
Nic się nie dzieje, sprząta i nagle się wyłącza, a w aplikacji jest pokazane, że jest w trybie offline. Wszystko wyczyszczone, naładowane, wszystko sprawne.
PS.
Po podłączeniu do stacji dokującej mogę wejść w urządzenie i jest ono z powrotem podłączone do WiFi. Wygląda na to, że w trakcie pracy zrywa połączenie.
Jaki to dokładnie model odkurzacza Xiaomi (najlepiej pełna nazwa z tabliczki albo z aplikacji)?
Mi Robot Vacuum-Mop P, model STYTJ02YM
Co dokładnie dzieje się tuż przed wyłączeniem: jaki jest wtedy poziom baterii, czy aplikacja/głos odkurzacza pokazuje jakiś konkretny błąd, i czy po pełnym naładowaniu oraz wyczyszczeniu styków/szczotek/filtra też wyłącza się tak samo?
Nic się nie dzieje, sprząta i nagle się wyłącza, a w aplikacji jest pokazane, że jest w trybie offline. Wszystko wyczyszczone, naładowane, wszystko sprawne.