logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dell Inspiron 3721 - ogólne problemy z działaniem.

filaret 24 Cze 2026 04:12 75 2
REKLAMA
  • #1 21926865
    filaret
    Poziom 3  
    Czy jest recepta na błędny TAG?
    Mój: byle jaki (się nie boję RODO, bo wiem, że do bani jest) - HH55RZ1 !!!
    Czy jest spec, który wie, jak to ugryźć?
    Zapewniam, że od zarania dziejów z tym g…em mam problemy wszelakie. Na życzenie… nie pasuje to; reset, bo tamto; bluskrin z powodu tego lub tamtego… i tak w koło Macieju. Zawsze k...a coś!
    Ten sprzęt już dogorywa. Nawet Windy 11 na nim postawić nie mogę. Może jednak jakiś honorowy dawca wiedzy mi pomoże i chociaż na te dwa..., trzy lata z pomocą dobrej wróżki dam jeszcze radę?
    Z Dellem była wymiana uprzejmości, tak że… wyten.
    Uprzejmości było co nie miara, ale wciąż… wyten.
    Latka mijają i uprzejmości…
    Tak że… wyten.
    Ależ mi pomogli!

----
    Wydzielono z tematu: Dell XPS 13 9360 - blokada BIOS/HDD po aktualizacji, kod #8PTX9G2-E7A8
    przez: dt1 dnia: 24 Cze 2026 04:12
  • REKLAMA
  • #2 21926866
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8241
    Problemy można zacząć usuwać po kolei, a przynajmniej spróbować, ale trzeba byłoby je nieco dokładniej opisać.

filaret napisał:
    Czy jest recepta na błędny TAG?
    Mój: byle jaki (się nie boję RODO, bo wiem, że do bani jest) - HH55RZ1 !!!

Ten Service Tag nie wygląda na błędny. Co jest z nim nie tak? Wygląda na model Inspiron 3721 wyprodukowany w lutym 2014.

filaret napisał:
    Na życzenie… nie pasuje to; reset, bo tamto; bluskrin z powodu tego, lub tamtego… i tak w koło Macieju. Zawsze k...a coś!

Tu jest ta część opisu, z której faktycznie nie da się za bardzo ustalić, na czym polega problem, nie wiadomo w jakich sytuacjach pojawiają się te błędy, jakie to błędy, czego dotyczą, również nie wiadomo, jaki system jest na komputerze, pewnie jeszcze coś się znajdzie.

filaret napisał:
    Ten sprzęt już dogorywa. Nawet Windy 11 na nim postawić nie mogę.

Możesz, bo Windows 11 da się zmusić do zainstalowania na niewspieranym sprzęcie, ale nie chcesz (albo przynajmniej chcieć nie powinieneś) i niewiele na tym tracisz. Jest to Pentium z rodziny Ivy Bridge, więc na nadmiar wydajności nie można w przypadku tego procesora narzekać. Pod Windows 10 da się z niego jeszcze może korzystać, mimo że szału nie będzie, szczególnie jeśli pozostał on w niezmodyfikowanej konfiguracji (4 GB pamięci RAM i 500 GB dysk HDD).

filaret napisał:
    Z Dellem była wymiana uprzejmości, tak że… wyten.

Dell nie wspiera tego modelu od 10 lat, także nie ma się co dziwić, że będą niezbyt pomocni.
  • #3 21926868
    filaret
    Poziom 3  
    Jestem wręcz zachwycony...! Ktoś miał czelność i się najnormalniej w świecie przyjrzał mojemu problemowi 
    Nieprawidłowy TAG oznacza inny komputer. Tadaaam!
    Od zarania dziejów miałem problemy chociażby z aktualizacją oprogramowania.
    O aktualizacji BIOS-u nawet nie wspomnę.
    Jeszcze jestem na fali to przekażę to, co aktualnie mi „ślina na język przyniesie” dla uzupełnienia materiału.
    Tak mnie to ruszyło, że aż nie umiem odnaleźć podstawowych informacji na temat tego (podobno mojego i autentycznego) komputera, z którego korzystam.
    Obiecuję jutro uprzejmie donieść wszelkie informacje!
    Jeszcze raz dziękuję za pochylenie się nad moim problemem.

Andrzej
    PS
    BIOS_Inspiron_5537_A12
    Kopiuj-wklej zatem nie ma mowy o pomyłce. Ten wsad pasuje do mojego komputera/laptopa. Napisałem przez łamane bo dla niektórych laptop to już nie jest komputer.
    Hm.
    Załączniki:
    • Dell Inspiron 3721 - ogólne problemy z działaniem. Zrzut ekranu 2026-06-24 055759.jpg (121.57 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA