logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hormann SupraMatic E - brama sama się otwiera, miga środkowa kreska i grzeje płytka

fred2008 27 Cze 2026 00:17 57 2
REKLAMA
  • #1 21928461
    fred2008
    Poziom 14  
    Ocena: 49
    Płytka sterownika bramy z zaznaczonym na niebiesko obszarem przy kondensatorze i złączach
    Witam , posiadam bramę garażową hartmann supramatic e i mam z nią problem z samoczynnym otwieraniem się najczęściej do końca . odłączone sterowanie radiowe zresetowana do ''0'' i nic , czasami potrafi być ok przez jakiś czas o innego razu otwiera się po 20 minutach. Wygląda to jak by ktoś otworzył pilotem lub przyciskiem włącza się oświetlenie i brama rusza, przy tym na wyświetlaczu miga środkowa kreska. Zobaczyłem również że grzeją się elementy na płytce zaznaczone na zdjęciu, kondensatory zostały już wymienione. Proszę o pomoc w naprawie tej bramy.
  • REKLAMA
  • #2 21928570
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2332
    Jak tam pomiary napięć z zasilacza przetwornicy? Ok, zostały zmierzone.
  • #3 21928575
    fred2008
    Poziom 14  
    Ocena: 49
    >>21928570 Pomiarów nie robiłem , ponieważ nie znam się na tym. jestem mechanikiem i kondensatory mogłem ogarnąć ,ale reszty nnie. Jeżeli ktoś napisze co mam pomierzyć to zrobię to. Jeżeli można to chętnie mogę wysłać tą płytkę do naprawy.
REKLAMA