logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Napęd bramy HormannSupra Matic E2- spalony mostek prostowniczy

TrempeS 14 Lut 2024 17:23 366 3
  • #1 20961497
    TrempeS
    Poziom 12  
    Ocena: 57
    Przestała działać brama garażowa, w pomieszczeniu czuć wyraźnie zapach spalenizny. Po zdjęciu obudowy z napędu SupraMatic E 2 okazało się, że pękł/spalił się mostek prostowniczy. Potrafię go wymienić na nowy o takich samych parametrach, jednak czy spalenie w/w mostka może być spowodowane zużyciem elementu czy może oznaczać, że coś złego dzieje się z napędem i nowy mostek też się uszczodzi. Proszę o opinię. Uszkodzony mostek prostowniczy na płytce elektronicznej z widocznymi spalonymi elementami Spalony mostek prostowniczy na płytce elektronicznej napędu SupraMatic E 2 Zbliżenie na uszkodzoną płytkę drukowaną napędu SupraMatic E 2.
  • #3 21559333
    maxpoll
    Poziom 11  
    U mnie także po 12 latach spalił się ten element, czy wymiana pomogła, czy to było grubsze uszkodzenie?

Spalony element elektroniczny na płytce drukowanej z widocznymi śladami przepalenia.
  • #4 21563688
    TrempeS
    Poziom 12  
    Ocena: 57
    Wymiana mostka nie pomogła, chyba poszedł transformator. Kupiłem nowy napęd bo nie miałem czasu z tym walczyć
REKLAMA