logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siesta2 - Jak zwiększyć wysokość obrazu, gdy potencjometry nie działają?

akwodahs 27 Gru 2005 15:02 1839 3
REKLAMA
  • #1 2119579
    akwodahs
    Poziom 11  
    Witam mam następujący problem, telwizorek SIESTA 2
    Chciałbym zwiększyć wysokość obrazu pionowo, ale za pomocą dostępnych potencjoimetrów nie udaje się tego osiągnąć - nie można uzyskać takiej szerokośći jaka powinna być możliwa do ustawienia, czego może to być przyczyna ??
    Telewizor nie jest mój i nie grzebałem sam osobiście przy nim, stąd też tak mało szczegółów, jak zaistnieje jednak potrzeba, dodania jakiś pomocnych informacji z mojej strony to postaram się dopisać.
    Z tym odchylaniem było tak że regulowane było potencjometrem już kilka razy za każdym razem podkręcało się potencjometr, aż w końcu zabrakło już możliwości dalszej regulacji. Obraz po każdej z regulacji z czasem się znowu zjeżdżał stąd kolejne regulacje.
    Z góry dzięki za wszelką pomoc
    Pozdr. Adam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2119952
    Tady1
    Poziom 25  
    Ocena: 21
    Witam!
    -Sprawdź rezystor R585 300k/1W {jest umieszczony przy rezystorach nastawnych pionu} - najprawdopodobniej zwiększył swoją wartość.
    Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku!
  • #4 2120049
    akwodahs
    Poziom 11  
    Dzięki za wskazówki, przy najbliższej okazji jak tylko mi się uda postaram się coś pomajstrować, również pomyśloności w Nowym Roku i jak najmniej usterek ;)
REKLAMA