logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak sparować Ustym Uclan 4K z pilotem Samsung BN-59 jako uniwersalny pilot?

wortylublin 02 Lip 2026 12:54 138 2
REKLAMA
  • #1 21931525
    wortylublin
    Poziom 2  
    hej,
    czy ma ktoś wiedzę, jak sparować dekoder ustym uclan 4K z uniwersalnym pilotem Samsunga?
    Jaki dokładnie masz model TV Samsunga i pilota, którym chcesz sterować dekoderem?
    pilot to BN-59
    Jaki to dokładnie model dekodera uClan/Ustym 4K i czy próbowałeś już konfiguracji w menu TV typu „Uniwersalny pilot” / „Konfiguracja urządzenia”?
    Ustym Uclan 4K.
  • REKLAMA
  • #2 21931620
    krzysiozak
    Poziom 40  
    Ocena: 1156
    Czy posiadasz instrukcję Obsługi Pilota, Może trzeba wybrać z pośród wielu modeli jakie obsługuje, sprawdź czy twój model urządzenia obsługuje ten pilot.

Możliwe że Pilot ma napisaną instrukcję w innym języku niż nasz i trzeba ją przetłumaczyć np w tłumaczu google.

Z tego co widzę to wątpię że ten pilot obsługuje dekodery, to jest pilot który obsługuje odbiorniki TV, ale próbować można i zapoznawać z instrukcją obsługi.

Możliwe że wymaga ustawienia TV Pod konkretny dekoder.

Parowanie pilota z telewizorem Jeśli pilot nie reaguje lub jest nowy, wykonaj te proste kroki: Włącz telewizor i skieruj pilota w jego stronę. Naciśnij i przytrzymaj jednocześnie dwa przyciski: Powrót (strzałka ze strzałką wstecz/zakrzywiona) oraz Odtwórz/Pauza. Możesz także spróbować przytrzymać przyciski Powrót i Guide. Przytrzymaj je przez około 3-5 sekund, aż na ekranie telewizora pojawi się komunikat o pomyślnym połączeniu.
  • #3 21931928
    wortylublin
    Poziom 2  
    >>21931620 Hej, dzięki za info. Miałem poprzednią wersję tego dekodera i udało mi się go sparować z pilotem Samsung.... Sam do końca nie pamiętam, jak to zrobiłem, ale działało. Zmieniłem dekoder na nowszy i mam problem.
REKLAMA