logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Frugal Stout - hulajnoga nie rusza i cały czas pika po uruchomieniu

kowalskamagda741 05 Lip 2026 20:41 123 8
REKLAMA
  • #1 21933270
    kowalskamagda741
    Poziom 3  
    Hulajnoga frugal stout. Mam problem i proszę o radę kogoś, kto może też taki sam problem miał. Dodam filmik, bo tak łatwiej. Nie mam pojęcia, co może być przyczyną tego, że hulajnoga nie chce ruszyć i cały czas pika po uruchomieniu. Proszę o pomoc, kupowałam ją używaną.

Czy na wyświetlaczu albo w aplikacji pokazuje się jakiś kod błędu/ikonka, i ile razy dokładnie pika po włączeniu?
    Nie ma kodu błędu, a pika cały czas, do czasu aż jej nie wyłączę.
    Czy hulajnoga normalnie się ładuje, jaki ma poziom baterii i czy przed tym problemem jeździła u Ciebie normalnie, czy już taka była po zakupie?[/i:d723c055d]
    Tak, ładuje się normalnie. Jest w pełni naładowana. I od czasu zakupu nie było żadnego z nią problemu. Ale kupowałam ją używaną miesiąc temu. Kontaktowałam się z poprzednim właścicielem i mówił, że nie miał z nią takiego problemu.
  • REKLAMA
  • #2 21933276
    Mastertech
    Poziom 30  
    Ocena: 389
    A co z hamulcem, może widzi że włączony.
    Włącz światła, w większości jest tak że tylna lampka mruga a jak włączysz hamulec to świeci ciągle. Sprawdź jak jest u ciebie.
  • REKLAMA
  • #3 21933277
    kowalskamagda741
    Poziom 3  
    Po włączeniu świateł tylna lampka, czyli ten stop, świeci prawidłowo, w sensie zapala się, nie mruga ani nic.
  • #4 21933282
    Mastertech
    Poziom 30  
    Dobrze jest jak właśnie mruga, jak hamujesz wtedy pali się ciągle.
    Musisz mieć albo manetkę do hamulca elektronicznego albo linkę i czujnik który odłączy napęd na czas hamowania.
    Sprawdź jeszcze raz czy jest reakcja jak wciskasz i odpuszczasz hamulec.
  • REKLAMA
  • #5 21933292
    kowalskamagda741
    Poziom 3  
    Jest reakcja. Jest tak jak napisałeś, bo czytam komentarze partnerowi, bo właśnie przy niej majsterkuje i próbuje dojść do tego, co się stało. Ogólnie dziwne, że podczas jazdy, po przejechaniu dosłownie kawałka, ona mu stanęła i zaczęła pikać. Przyprowadził ją do domu wyłączona już i tak stała. Myślałam, że na drugi dzień może już po włączeniu będzie ok. Że to może przez przegrzanie czy coś, ale jednak nie. Nadal jest to samo, a naładowana jest w pełni.
  • #6 21933303
    Mastertech
    Poziom 30  
    A masz na telefonie aplikację do niej żeby sprawdzić status. Możliwe że jakaś przypadkowa sekwencja naciśnięć czegoś coś w niej dezaktywowała.
    Nie podoba mi się to wskazanie na ekranie, a to L2 może wskazywać na jakiś błąd jeśli to nie jest po prostu drugi bieg . Da się te biegi zmieniać ? Coś mi się wydaje że ktoś tu w czymś grzebał.
  • #7 21933309
    kowalskamagda741
    Poziom 3  
    Nie mam aplikacji, ponieważ hulajnoga nie ma systemu Bluetooth. Po drugie L2 to drugi bieg. Sami nic nie grzebaliśmy, nawet nie próbowaliśmy jej odblokować, żeby jechała szybciej, a wiem, że mogłaby. Więc nie mam pojęcia, co się nagle z nią stało, ale właśnie do tego próbujemy dojść. Mam tylko nadzieję, że to jakiś czujnik czy kabelek od czegoś tam i będzie ok, a nie że to jakaś grubsza awaria, której nie będzie dało się już naprawić. Dlatego też, szukając wszędzie informacji, trafiłam na tę stronę i właśnie podpowiedzi ludzi są moją ostatnią deską ratunku.

Dodano po 4 [minuty]:

Wcześniej miał jeszcze kod odblokowania, który też dało się wpisać po prostu syn go wyłączył. Bieg również da się włączyć, jest L1 i można zmienić na L2, ale nadal jest pikanie. I nie da się ruszyć.

• REKLAMA
  • #8 21933316
    Mastertech
    Poziom 30  
    Sterownik nie chce włączyć silnika bo dostaje informację że hulajnoga jedzie z prędkością 194.8 km/h.
    Trzeba się przyjrzeć kabelkom które idą do napędzanego koła, może jest zwarcie czujnika prędkości do plusa. Może być pod izolacją i nie być widoczne. Po prostu poruszaj tym kabelkiem i zobacz czy powrócą wskazania 0.0
  • #9 21933357
    kowalskamagda741
    Poziom 3  
    Jacek (parter) rozkręcił ją, wyciągnął baterie, posprawdzał wszystkie te kabelki itp., podłączył teraz baterie i problem zniknął. Teraz pytanie, czy już będzie OK, mam nadzieję, że tak. Ale zobaczymy, czy błąd się nie pojawi znowu po przejechaniu jakiegoś dystansu. Ale jak na razie u nas po prostu nie szło jej, tzn. tej hulajnogi, zresetować tak jak w innych można. I jak ma to pomóc komuś, kto też ma problem, to proszę zrobić tak jak my - odłączyć baterie, posprawdzać wszystkie kabelki, hamulce itp. i podłączyć na nowo, może akurat tak jak u nas będzie OK. Ale po pierwszej jeździe dam jeszcze znać, czy aby na pewno się udało. 🙂

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Hulajnoga Frugal Stout po uruchomieniu nie rusza i cały czas pika, bez wyświetlania kodu błędu. Akumulator ładuje się prawidłowo i jest w pełni naładowany, a problem pojawił się po zakupie używanego egzemplarza. W odpowiedzi zasugerowano sprawdzenie hamulca i czujnika hamulca, ponieważ sterownik może wykrywać aktywny hamulec; zalecono też włączenie świateł i obserwację tylnej lampki, która zwykle miga, a po naciśnięciu hamulca świeci ciągle.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA