logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nintendo DS FAT - oba ekrany migną i konsola gaśnie po wymianie obudowy

mocnynick 23 Lip 2026 15:57 51 2
REKLAMA
  • #1 21943823
    mocnynick
    Poziom 1  
    Siema, dziś naprawiałem mojego Nintendo DS FAT i mam mały problem, bo po złożeniu go do kupy i odpaleniu go tylko ten na górze mignęły oraz głośniki tak jakby pyknęły, po czym zgasł. Ktoś może wiedzieć, czemu tak się dzieje i jak to naprawić.
    AI: Co dokładnie naprawiałeś albo wymieniałeś w tym DS-ie i czy odpinałeś taśmy od ekranów/głośników/płyty głównej?
    Wymieniane była cała obudowa, wypinałem wszystko.
    AI: Czy konsola robi to samo na samej baterii i na podłączonej ładowarce, oraz czy świeci się jakaś dioda po włączeniu albo podczas ładowania?
    Robi tak samo na baterii jak i na ładowarce, diody działają poprawnie.
  • REKLAMA
  • #2 21943890
    brofran
    Poziom 41  
    Ocena: 1403
    Rozbierz ponownie i złóż, może jakiś styk nie kontaktuje.
  • #3 21944103
    MAT_ ZAJ
    Poziom 15  
    Ocena: 45
    Jest to typowy objaw niedopiętego, bądź uszkodzonego, któregoś z ekranów. Konsola nie uruchamia się bez ich poprawnego wykrycia.
    Jeśli jesteś pewien, że podczas demontażu/montażu nie doszło do uszkodzenia taśmy (np. przez przycięcie obudową) to warto sprawdzić czy aby nie wypadła ona z gniazda, mimo zapinek utrzymujących taśmę warto jest podkleić ją do obudowy gniazda z użyciem cienkiej taśmy (np. kaptonowej).
REKLAMA