logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bizon Super - brak kontrolki i sygnału zaniku ciśnienia oleju mimo nowych części

matix40 03 Sie 2026 23:00 72 2
  • #1 21949767
    matix40
    Poziom 3  
    Ocena: 20
    Witam bizon super chciałem urochomić sygnał dzwiękowy zaniku ciśnienia oleju i tak przekaznik nowy kupiłem wszytskie konektory na kablach nowe kkostka przy tym przekazniku nowa sygbnał dzikowy sprawdzony sprawny zarowki w pulpicie nowe przełacznik tek grzybek sprawny miernikiem sprawdzałem czyściłem nowy czujnik zaniku ciśnienia oleju i nadal nie trąbi i nie zapala sie kontrolka na pulpicie o co tu chodzi? Nie mam bladego pojęcia przewody przy tym przekażniku niby okej podpięte sprwdziałem u kolegi w bizone ma tak smao jak u mnie a nadal nie chce sie kontrolka ciśnienia zapalić ani nie trąbi.... jak tyam przy tym przekażniku kable pozamieniałem miejscami to kontrolka sie zapaliła ale tabic nie trąbi i po wciśnieciu grzybka kontolka gasła ale to nie tak powinno działać podpowie ktolś cos jak to zrobic co jeszcze jest nie tak?
  • #2 21949798
    kszczepanex
    Poziom 16  
    Ocena: 36
    Z tego co wiem to tam był jakiś specjalny przekaźnik a nie zwykły samochodowy, kupiłeś na pewno dobry zamiennik?
  • #3 21949838
    matix40
    Poziom 3  
    Ocena: 20
    Nie kupowałem żadnego zamiennika... przekaźnik to T10 -24v orginalny z,czasów PRL nowy taki sam jak ten co był w nim orginalnie

Dodano po 3 [godziny] 10 [minuty]:

>>21949798 aktulizacja zmieniłem kolejnosć kabli od kontrolki zapchanej sieczkartni i kontrolki cisnieni oleju i kontrolka świeci i gaśnie po odpaleniu ktos kable wychodzi na to pozamieniał ale nadal nie trąbi jak wkładma kluczyk w stacyjke tylko kontrolka sie świeci co alej robić gdzie sdzukac przyczyny? jakieś kabnle pod pulpitem jeszcze nie podłaczone albo źle ?
REKLAMA