logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lampy Indinio Smart LED. Czy ktoś z was próbował je przerobić?

arjen2 05 Sie 2026 20:48 87 1
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21950786
    arjen2
    Poziom 3  
    Ocena: 2
    Mam 4 lampy Indinio Smart (LED), prawdopodobnie z 2020 roku. W instrukcji jest mowa o zainstalowaniu aplikacji Indinio, jednak ta jest już nieaktualna i przekierowuje mnie do aplikacji SmartLife. Z tego, co rozumiem, jest to następca aplikacji Tuya. Bardzo, bardzo – i to naprawdę bardzo – niechętnie podchodzę do zainstalowania tej aplikacji. Jest to chińska aplikacja, która przed rozpoczęciem działania chce wiedzieć o wszystkim. Funkcja „wypróbuj mnie” nie działa.

Prawdopodobnie jest to układ 8266 lub Beken.

Wypróbowałem narzędzie „tuya-convert”. Reaguje ono nieco, ale pojawia się komunikat „prawdopodobnie oprogramowanie jest zbyt nowe”. A potem się zawiesza...

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tymi lampami?

Próbowałem otworzyć jedną z nich, udało mi się zdjąć pokrywę, ale teraz widzę górną część płytki drukowanej, diody LED i układ SM2135E. Widzę coś, co wydaje mi się anteną, oraz jakieś 6-pinowe złącze, które może służyć do programowania. Jaki może być rozkład pinów? Obawiam się, że dalsze badania mogłyby spowodować nieodwracalne uszkodzenie urządzenia.

AI: Czy możesz podać dokładny numer modelu/typu z lampy lub opakowania oraz wszelkie kody FCC/CE/kod produktu wydrukowane na etykiecie?
    Indinio smart wifi E14
    140130_01
    2020/7
    AI: Czy możesz dodać wyraźne zdjęcia zbliżeniowe obu stron płytki drukowanej, zwłaszcza oznaczeń modułu Wi-Fi/układu oraz tego 6-pinowego złącza?
    Później
    Lampy Indinio Smart LED. Czy ktoś z was próbował je przerobić? Lampy Indinio Smart LED. Czy ktoś z was próbował je przerobić? Lampy Indinio Smart LED. Czy ktoś z was próbował je przerobić? Lampy Indinio Smart LED. Czy ktoś z was próbował je przerobić? Lampy Indinio Smart LED. Czy ktoś z was próbował je przerobić?
  • REKLAMA
REKLAMA