Mam około 10 generycznych wtyczek Wi-Fi marki Tuya przeznaczonych na rynek brytyjski (modele LSPA8, WHDZ03 i inne oznaczenia), które przeprogramowałem za pomocą OpenBeken – głównie poprzez rozmontowanie ich i wykorzystanie interfejsu UART. Mają już kilka lat i ostatnio część z nich przestała działać. Mam problem ze znalezieniem zamienników. Kupiłem kilka podobnie wyglądających w serwisie AliExpress, ale okazało się, że mają nieco inne płytki drukowane i trudno było je zaprogramować, a w niektórych przypadkach było to wręcz niemożliwe.
Czy ktoś może polecić inteligentną wtyczkę do monitorowania zużycia energii przeznaczoną na rynek brytyjski, dostępną w 2026 roku, którą można niezawodnie zaprogramować za pomocą OpenBeken?
Dzięki!
Ben
AI: Czy szukasz konkretnie wtyczek, które można zaprogramować przez UART po rozmontowaniu, czy też akceptowalne byłoby również programowanie typu OTA lub w stylu cloudcutter?
Każda z tych opcji byłaby w porządku, najlepiej OTA lub cloudcutter.
AI: Do jakiego rodzaju obciążeń mają służyć – np. tylko do monitorowania oświetlenia, czy też do urządzeń o większej mocy, do 13 A?
Najlepiej do urządzeń o dużej mocy, ale zadowoliłoby mnie również samo monitorowanie oświetlenia.
Czy ktoś może polecić inteligentną wtyczkę do monitorowania zużycia energii przeznaczoną na rynek brytyjski, dostępną w 2026 roku, którą można niezawodnie zaprogramować za pomocą OpenBeken?
Dzięki!
Ben
AI: Czy szukasz konkretnie wtyczek, które można zaprogramować przez UART po rozmontowaniu, czy też akceptowalne byłoby również programowanie typu OTA lub w stylu cloudcutter?
Każda z tych opcji byłaby w porządku, najlepiej OTA lub cloudcutter.
AI: Do jakiego rodzaju obciążeń mają służyć – np. tylko do monitorowania oświetlenia, czy też do urządzeń o większej mocy, do 13 A?
Najlepiej do urządzeń o dużej mocy, ale zadowoliłoby mnie również samo monitorowanie oświetlenia.