W laptopie została włączona w BIOS-ie opcja Secure Boot oraz inne ustawienia, nie wiem jakie. Po zapisaniu zmian i restarcie komputer przestał się uruchamiać. Pojawiał się czarny ekran, a dioda Caps Lock mrugała 4 razy.
Wgrałem nowe wsady do kości BIOS oraz EC.
Po zaprogramowaniu obydwu kości:
Dioda Caps Lock przestała mrugać (brak błędu blink-code).
Płyta startuje, ale brak obrazu (zarówno na matrycy, jak i na zewnętrznym monitorze).
Wentylatory natychmiast wchodzą na 100% obrotów i pracują głośno.
Przesyłam też BIOS oraz EC, jakie wgrałem.
Proszę o pomoc albo wyjaśnienie, co zrobiłem źle lub co zrobić.
AI: Skąd pochodzą wsady BIOS i EC, które wgrałeś - z oryginalnego backupu tej płyty, z pliku HP, czy z internetu? Czy przed programowaniem zrobiłeś kopię starych zawartości obu kości i możesz je załączyć?
Pliki pochodzą z internetu.
AI: Podaj pełną konfigurację laptopa/płyty: CPU, GPU dedykowane czy tylko integra, typ matrycy oraz czy po starcie są podstawowe napięcia i jaki jest pobór prądu z zasilacza laboratoryjnego, jeśli był mierzony.
Płyta: DA0XW2MBAH0 Rev: H.
Wgrałem nowe wsady do kości BIOS oraz EC.
Po zaprogramowaniu obydwu kości:
Dioda Caps Lock przestała mrugać (brak błędu blink-code).
Płyta startuje, ale brak obrazu (zarówno na matrycy, jak i na zewnętrznym monitorze).
Wentylatory natychmiast wchodzą na 100% obrotów i pracują głośno.
Przesyłam też BIOS oraz EC, jakie wgrałem.
Proszę o pomoc albo wyjaśnienie, co zrobiłem źle lub co zrobić.
AI: Skąd pochodzą wsady BIOS i EC, które wgrałeś - z oryginalnego backupu tej płyty, z pliku HP, czy z internetu? Czy przed programowaniem zrobiłeś kopię starych zawartości obu kości i możesz je załączyć?
Pliki pochodzą z internetu.
AI: Podaj pełną konfigurację laptopa/płyty: CPU, GPU dedykowane czy tylko integra, typ matrycy oraz czy po starcie są podstawowe napięcia i jaki jest pobór prądu z zasilacza laboratoryjnego, jeśli był mierzony.
Płyta: DA0XW2MBAH0 Rev: H.