logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi A6 C6 2.0 TDI 2008 - rozładowuje akumulator, jak odpiąć MMI i radio?

bullskigames 14 Sie 2026 13:28 60 1
REKLAMA
  • #1 21954876
    bullskigames
    Poziom 1  
    Witam. Mianowicie mam problem z rozładowującym się akumulatorem w Audi A6 C6 2.0 TDI 2008 rok.
    Coś kradnie cały czas prąd i nie wiem, czy to czasami nie jest związane z MMI. Jak mogę poodpinać wszystkie możliwe bezpieczniki od radia, wzmacniacza itp., żeby zobaczyć, czy problem leży w podzespołach radia itp.?
    Z góry dziękuję.

AI: Jaki masz pobór prądu na postoju zmierzony miernikiem, po zamknięciu auta i odczekaniu min. 20-30 minut? Ile mA pokazuje i po jakim czasie rozładowuje akumulator?[/i]
    Nie sprawdzałem miernikiem.
    AI: Jakie masz MMI/audio w aucie: MMI 2G, BOSE czy zwykłe nagłośnienie, zmieniarka/navi? Czy po zgaszeniu auta coś dalej pracuje, np. ekran MMI, wzmacniacz, wentylator, radio albo zmieniarka?[/i]
    Mam MMI 2G, zwykłe nagłośnienie ze zmieniarką i navi. Nie wiem, co pracuje dalej.
  • REKLAMA
  • #2 21954907
    danielzy
    Poziom 31  
    Ocena: 323
    Radio i system audio mają swoje bezpieczniki w skrzynce , znajdz i odłącz sprawdzając multimetrem kiedy spadnie pobór prądu. Pamietaj że elektronika potrzebuje kilkanaście minut aby przejść w stan uśpienia.
REKLAMA