logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Vectra C 1.9 CDTI 150KM automat - tempomat wyłącza się przy 100 km/h

darek2763 19 Sie 2026 10:21 48 1
REKLAMA
  • #1 21957189
    darek2763
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam serdecznie, mam pytanie odnośnie tempomatu w Opel Vectra C 1.9 CDTI 150 KM, automat, kombi.
    Tempomat się wyłącza przy 100 km/h, była zrobiona nowa mapa i wszystkie rzeczy związane z tempomatem sprawdzone i są OK. Na starej skrzyni biegów było to samo, teraz mam nową i problem się powtarza. Mój elektryk już nie wie, co robić. Powiedział, że gdy jedzie na skrzyni ręcznej, to tempomat odbija dopiero przy 140 km/h i dalej nie działa.
    Może ktoś ze znawców tego tematu pomoże mi? Ten tempomat jest mi bardzo potrzebny. Zostawiam kontakt: tel. 537065992.
    AI: Czy były odczytywane błędy komputerem diagnostycznym z ECU, ABS/ESP i sterownika skrzyni? Jeśli tak, proszę podać dokładne kody błędów oraz czy w parametrach live data widać sygnały pedału hamulca, sprzęgła, prędkości kół i status tempomatu przy tych 100 km/h.
    Kodów błędu brak.
    AI: Od kiedy dokładnie występuje problem - przed nową mapą też tak było, czy pojawiło się po mapie, zmianie skrzyni albo kodowaniu sterowników? Czy ECU/TCM/ABS były kodowane pod automat i właściwy rozmiar kół/opon?
    Na starej skrzyni było to samo, tak jak na tej nowej. Brak błędów.
  • REKLAMA
  • #2 21957257
    DevilFish
    Poziom 19  
    Ocena: 58
    najpierw, sterownik silnika do przywrócenia do fabryki
REKLAMA