logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seat Toledo - światła drogowe działają tylko przy przytrzymaniu przełącznika

piotreklaw 28 Gru 2005 15:02 1458 4
  • #1 2122862
    piotreklaw
    Poziom 2  
    Mam problem ze światłami. Po zmianie przełącznikiem z krótkich na długie nie zmieniają sie. Długie świecą sie tylko przy przytrzymaniu przełącznika. Dodam że przełącznik już raz wymieniałem chociaż nie wiem czy ten drugi jest sprawny. Prosze o pomoc i podpowiedź czy jest to wina samego przełącznika świateł czy jest może jakiś przekażnik krótkich i długich świateł.
  • Pomocny post
    #2 2122881
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3615
    Zewrzyj na krótko przewody w kostce. Wtedy bedziesz mógł wykluczyć przełącznik lub stwierdzić, ze to on.
  • #3 2122894
    piotreklaw
    Poziom 2  
    Sorry za tak błahe pytanie, ale masz na myśli kostke przy stacyjce? Jeżeli po zwarciu będą sie świecić to znaczy że przełącznik jest walnięty?
  • Pomocny post
    #4 2122923
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3615
    Tą kostkę od przełącznika. Jeżeli zewrzesz na krótko, te przewody, które powinny być połączone w czasie świecenia świateł długich, to wyłącznik do wymiany. Jak nic się nie stanie, to szukasz głębiej. A skoro msz dwa przełączniki, to może otwóż jeden i sprawdź czy coś się w środku nie schrzaniło...
  • #5 2122943
    piotreklaw
    Poziom 2  
    Ok, na pewno sprawdze, ciągle myślałem ze to wina jakiegoś przekaźnika, w błąd wprowadził mnie ten drugi przełącznik, ale przecież też może być popsuty, do tego czasami światła łapią i działają całkiem normalnie dopóki nie zgasi sie samochodu, potem zabawa od początku.
REKLAMA