Trafiły mi się takie głośniki 2 sztuki GDS 30/30 30W 4Ohm i jeden GD 30/50 50W 4 Ohm. Ja już happy byłem, ale do czasu. Okazało się, że to głośniki wymagają kapitalnego remontu (tak to jest jak się dostanie coś co było użyte do granic wytrzymałości). Do wymiany kwalifikuje się wszystko oprucz kosza.
1. Czy warto?? Jeden popodklejałem i ma naprawdę piękne brzmienie, lekko trzeszczy (wiadomo czogo).
2. Gdzie mogę znaleźć potrzebne elementy w sieci lub w sklepach (Rzeszów)?
3. Czy ktoś może mi pomóc z doorem elementów?
4. Ten GD chciałem przerobić na głośnik bass`owy, czy się da?? (na koszu w okolicach magnesu widać lekką korozję (zielony odcień znaki utleniania))?
5. Dwa pozostałe chciałem zregenerować, ale by większą moc miały, da się? By mogły współpracować z nowymi głośnikami.
Pozdrawiam i proszę o pomoc.
1. Czy warto?? Jeden popodklejałem i ma naprawdę piękne brzmienie, lekko trzeszczy (wiadomo czogo).
2. Gdzie mogę znaleźć potrzebne elementy w sieci lub w sklepach (Rzeszów)?
3. Czy ktoś może mi pomóc z doorem elementów?
4. Ten GD chciałem przerobić na głośnik bass`owy, czy się da?? (na koszu w okolicach magnesu widać lekką korozję (zielony odcień znaki utleniania))?
5. Dwa pozostałe chciałem zregenerować, ale by większą moc miały, da się? By mogły współpracować z nowymi głośnikami.
Pozdrawiam i proszę o pomoc.