logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak polskich kanałów na CP Echostar - jak skonfigurować dekoder?

niedal 28 Gru 2005 22:35 3995 6
REKLAMA
  • #1 2124586
    niedal
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Witam! Zakupilem rodzicom na swieta zestaw CP Echostar blebleble. Talerz ustawiony na Hotbirda, sygnal na poziomie ponad 80% i tylko niemieckie kanaly. Nie ma zadnych polskich ani kodowanych ani nie kodowanych. Gosc w sklepie mowil ze wszystko w ciagu najblizszego dnia sie uruchomi, ale minelo juz 5 dni i dalej nic. Wybieram w ustawieniach Hotbirda i zeby szukal kanaly i znajduje tylko te jiemieckie. Cos trzeba jeszcze ustawiac, dodawac itp?Z listy moge wybrac jakies TP i niby ma sie zielone kolko przy tym pojawic i przy niektorych sie pojawia ale polskich programow dalej brak. dzwonilem na infolinie ale tam z kims sie porozumiec to trzeba byc cierpliwym, niby wyslali sygnal ale dalej nic. wyczytalem na forum ze trzeba na polsat sport przelaczyc i poczekac ale ja nie mam polsatu sport. Bardzo prosze cos doradzcie. Z gory dziekuje
  • REKLAMA
  • #2 2124761
    tenap
    Spec od TV
    Ocena: 247
    Witam!
    Masz fabrycznie ustawione programy Polsatu.
    Jesteś pewien że ustawiłeś na Hot bird, może masz Astre tam jest najwięcej niemieckich programów.
  • REKLAMA
  • #3 2124894
    niedal
    Poziom 11  
    tenap napisał:
    Witam!
    Masz fabrycznie ustawione programy Polsatu.
    Jesteś pewien że ustawiłeś na Hot bird, może masz Astre tam jest najwięcej niemieckich programów.

tzn??mam przowrocic fabryczne ustawienia? Mam ustawione na hotbird 13E i jak wezme wyszukiwanie wszystkich to z hotbirda nic nie znajdzie i wlasnie nie wiem dlaczego, ale satelita ustawiony to hotbird
  • REKLAMA
  • #4 2125065
    pikarel
    Poziom 39  
    Ocena: 1838
    Tuner już ustawiłeś na HotBird, teraz jeszcze czaszę skieruj na HotBird-a.
  • #5 2125258
    niedal
    Poziom 11  
    pikarel napisał:
    Tuner już ustawiłeś na HotBird, teraz jeszcze czaszę skieruj na HotBird-a.

ale czasa jest juz ustawiona na hot birda! Mam pobad 80% sygnalu. Tylko jak biore na wyszukiwanie programow, to nie znajduje mi zadnego z pakietu. Jak wybiore wyszukiwanie na same programy polsatu to po krotkiej chwili wyswietla ze nic nie znalazl, jesli wezme Digit czy digital albo FTA albo All to wtedy znajdzie z 600 roznych ale nie te z pakietu. Tak samo w katalogu programow w podkategorii CP jest pusto i nie wiem dlaczego. A czy moze byc tak ze jesli talerz nie jest ustawiony centralnie na hotbirda a w konfiguracji jest hot bird to lapie astre?
  • REKLAMA
  • #6 2125428
    tenap
    Spec od TV
    Ocena: 247
    Witam!
    Ustaw program np.TVP Polonia i na tym programie masz mieć 80% sygnału, jeśli tak nie ma to żle ustawiłeś antene. Podaj jakie programy wyszukuje tuner.
  • #7 2126984
    pajo21
    Poziom 35  
    Ocena: 173
    Masz ustawioną antene na astre dlatego nie masz polsatu.przekręć antene o około 6 cm w prawo i bedziesz miał hotbirda.astra ma mocniejszy sygnał niż HB dlatego wydaje Ci sie że masz dobrze ustawioną antene,POLSAT nie uaktywni CI karty jak nie ma połączenia z dekoderem przez satelite.A jak nie możesz znaleść HB to wezwij montera i po problemie.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy braku polskich kanałów na dekoderze CP Echostar pomimo ustawienia anteny na satelitę Hotbird 13°E i sygnału na poziomie ponad 80%. Wyszukiwanie kanałów zwraca jedynie niemieckie programy, a polskie kanały z pakietu Polsatu nie są dostępne. Przyczyną jest najprawdopodobniej nieprawidłowe ustawienie anteny – mimo konfiguracji na Hotbird, antena jest fizycznie skierowana na satelitę Astra, która ma silniejszy sygnał i domyślnie oferuje niemieckie kanały. Zaleca się fizyczne przesunięcie anteny o około 6 cm w prawo, aby poprawnie wycelować na Hotbird. Dopiero prawidłowe ustawienie anteny umożliwi odbiór polskich kanałów i aktywację karty dostępu do pakietu Polsat. W przypadku trudności z samodzielnym ustawieniem anteny wskazane jest wezwanie montera satelitarnego.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA