RADA 1 - kasprzyk
Cytat: Gdy uruchomisz komputer i pojawi się obraz na telewizorze, wyjdź z trybu AV i ponownie załącz go na telewizorze.
Robiłem to nieraz, niestety nie działa. Koloru nadal nie ma.
Cytat: a męczyłem się u siebie kilka dni (były także inne problemy) a ten był banalnie prosty
A jakie były inne problemy - cos z kolorem?
RADA 2 - pejo0
Cytat: We właściwościach ekranu kliknij prawym na ekran 2 i Select Output Device.
Kurcze nie wiem co powiedzieć, ale nie mogę tej opcji znaleźć.
Gdzieś się przedemną ukrywa. Mógłbys napisać po koleji jak trafić do "Select Output Device" - może jakiś mały screen. Help.
Z jakiej
wersji sterownika korzystasz??
RADA 3 - 1robert
Cytat: niektóre karty mają przełaczanie pal-ntsc "Jumperkiem" na karcie - wtedy nie pomogą sterowniki
Moja karta to:
GeForce 6600 Gigabyte GV-NX66128DP 128MB (128-bit) TV/DVI BOX (PCI-E) . Wyposarzona jest w ten przełącznik? - chyba nie... Gdy uruchamiam komputer już podłączony do TV to na ekranie normlanie widzę kolorowy obraz bootowania systemu. Po chwili wszstko znika i mam już obraz czarnobiały. Stąd przypuszczam, że karta domyślnie działa poprawnie a całą sprawę komplikują sterowniki. A może się mylę ??
EDIT
Ze względu na Sylwester i Nowy Rok - testy muszą poczekać. Wrócę do tematu po weekendzie. Pozdrawiam.