logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lanier 5222 - zacinanie papieru w górnej kasecie, wymiana wałków nie pomogła

Świdziu 22 Kwi 2003 10:05 1801 7
REKLAMA
  • #1 194304
    Świdziu
    Poziom 11  
    mam laniera 5222 i zacina siś cały czas papier w górnej kasecie, zamieniłem już wałki z dolnej która działa ale nic to nie dało co to moze byc??
  • REKLAMA
  • #2 195071
    BoBa
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 95
    A spróbuj zamienic kasety, czy jest tak samo ? , w którym miejscu pobierania papier nastepuje zakleszczenie? Potrzeba troche więcej informacji
  • REKLAMA
  • #3 195244
    Świdziu
    Poziom 11  
    zamieniałem kasety i cały czas się zacina zaraz przy wejściu, ale jak otwoże boczną klapę to nic nie ma żadnego papieru separatory też zamnieniałem, sprzęgła też no i chyba próbowałem już wszystkiego?? i strasznie mnie to wkó..... :twisted:
  • #4 196126
    martinkrys
    Ocena: 44
    zamień czujniki, a najlepiej zasymuluj zacięcie (zostaw kawałek papieru pod czujnikiem)zobacz co maszyna na to, jeśli nie wykryje no wiesz na czym stoisz
  • REKLAMA
  • #5 197879
    Świdziu
    Poziom 11  
    ko...a nic nie dziala robilem juz wszystko i nic macie moze numer do jakiegos serwisu ktory moze mi pomoc
  • #6 202131
    martinkrys
    Ocena: 44
    włóż papier ze świeżo otwrtej ryzy, może masz papier do niczego
  • #7 202534
    Świdziu
    Poziom 11  
    juz zrobione do wymiany plyta logiki i po sprawie ale dzieki za pomoc
  • REKLAMA
  • #8 203117
    BoBa
    Ocena: 95
    a skąd ta diagnoza?, pytam bo awarie płyt logiki zdarzaja sie nie czesto

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W drukarce Lanier 5222 występuje ciągłe zacinanie papieru w górnej kasecie, mimo wymiany wałków między kasetami problem nie ustąpił. Zacinanie następuje przy wejściu papieru, a po otwarciu bocznej klapy nie widać zaciętego papieru. Wymieniono separatory i sprzęgła, a także zamieniano kasety, jednak bez efektu. Sugerowano sprawdzenie i symulację działania czujników papieru poprzez pozostawienie kawałka papieru pod czujnikiem, aby zweryfikować ich poprawność działania. Zalecano także użycie papieru z nowo otwartej ryzy, aby wykluczyć problem z jakością papieru. Ostatecznie diagnoza wskazała na konieczność wymiany płyty logiki, co miało rozwiązać problem, choć awarie płyty logiki są rzadkie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA