logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Korekta liczników VDO Golf III/Passat przez LPT - problem z MFA

lapek 04 Sty 2006 18:47 2397 6
REKLAMA
  • #1 2146280
    lapek
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    witam mam pytanie na temat korekty liczników vdo np golf III passat poprzez kabel lpt i programy vdo ,niektóre liczniki poddają się bez problemu natomiast duża część wchodzi w programowanie (literaP na wyświetlaczu) jednak przebieg pozostaje bez zmian zwłaszcza dotyczy ten problem liczników z mfa choć nie tylko ,czy jest na to jakiś sposób ,z góry dzięki za pomoc pozdrawiam wszystkic lapek
  • REKLAMA
  • #2 2146615
    Jacek79
    Poziom 37  
    Ocena: 1132
    najlepiej bezposrednio pamiec programowac
  • REKLAMA
  • #3 2146673
    Gate
    Poziom 23  
    Ocena: 95
    VW Clip nie ma takiego problemu nawet z Motometrami w Passatach B4 z MFA.
  • REKLAMA
  • #5 2149152
    lapek
    Poziom 11  
    na bezpośrednie programowanie pamięci jestem chyba za cienki ale może ktoś życzliwy mnie wprowadzi jaki sprzęt na początek od czego zacząć z góry dzięki za pomoc
  • #6 2149769
    Gate
    Poziom 23  
    Ocena: 95
    Poczytaj archiwalne posty i bedziesz wszystko wiedział. Cofnij się ze 2 lata do tyłu to przy okazji się dowiesz jak to zrobić.
  • REKLAMA
  • #7 2897177
    lapek
    Poziom 11  
    niestety nie rozwiązałem problemu temat zamykam

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemów z korektą przebiegu liczników VDO w samochodach Golf III i Passat, zwłaszcza tych wyposażonych w system MFA, przy użyciu kabla LPT i dedykowanych programów VDO. Część liczników umożliwia korektę bez problemu, jednak wiele z nich przechodzi w tryb programowania (wyświetlając literę "P"), lecz przebieg pozostaje niezmieniony. Wskazano, że VW Clip radzi sobie z korektą liczników, także w Passatach B4 z MFA, natomiast Seaty sprawiają trudności. Zalecane jest bezpośrednie programowanie pamięci liczników jako skuteczniejsza metoda, choć wymaga to specjalistycznego sprzętu i wiedzy. Użytkownik poszukuje informacji o sprzęcie i metodach do bezpośredniego programowania pamięci, jednak ostatecznie nie rozwiązał problemu i zamknął temat. Sugerowano również przegląd archiwalnych postów z wcześniejszych lat, gdzie mogą być szczegółowe instrukcje dotyczące korekty liczników VDO.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA