logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie pobrać polskie menu do telefonu Motorola C139?

piotrsz 04 Sty 2006 19:06 11507 67
Najlepsze odpowiedzi

Skąd pobrać polskie menu do Motoroli C139 i jak je wgrać?

Polskie menu do C139 można pobrać z paczki „pliki z dmtoolem i flash + polak”, a później użytkownik podał też nazwę archiwum „polakc139.zip” [#2262955][#2918114] Archiwum trzeba rozpakować do dwóch katalogów: „c139_de_213” i „polak_c139_202” [#2423502] Z pierwszego katalogu uruchamia się tylko DLTool.exe, potem w Main -> file -> add dodaje się E86.0.0.06.m0 z podkatalogu main code oraz LPE_C115_T8b_002.m0 z podkatalogu language, zaznacza opcję NORMAL i po starcie na chwilę wciska power w telefonie [#2423502] Pakiet był potwierdzony jako działający na C139 i wgrywany do kilku sztuk, mimo że plik językowy bywał kojarzony z C115 [#2270419][#2265672] Do połączenia z telefonem podawano kabel T191 na COM, a jeśli wtyk nie wchodzi do końca, trzeba trochę obciąć osłonę [#2268360][#2423128]
Wygenerowane przez model językowy.
  • #61 2517795
    pawel
    Spec od GSM
    Ocena: 40
    robal30 napisał:
    cinekk twardziel jesteś z tego co widzę wyrosłeś z tego forum taka jest kolej rzeczy lub robisz tematyczną prowokację jak wyrosłeś to PA ale uważam ze PAWEŁ to nie tak zwana dzieciarnia i jemu podobni chyba ze sie mylę

dzieki robal30 :) Chyba przeoczylem ten topic :)
    Co do kolegi cinekk to nie wiem co mial na mysli, wiec pozwole sobie nie komentowac, czasami mozna odwrotnie odczytac czyjas wypowiedz i spór gotowy...
  • #62 2518697
    cinekk
    GSM Product Supporter
    Ocena: 10
    nomad12000 napisał:

Ty sie zapewne z piwem zamiast butelki urodziłeś i stąd traktujesz wszystkich jak dzieci ale zachowujesz sie conajmniej tak jakby ci ktoś zabawki w piaskownicy zabrał.Ciekawe.

Chodzi mi raczej o ludzi takich jak "Miecio2000", wierz mi ale propagując metode jak najprostszych opisów krok po kroku propagujesz ludzi takich jak miecio, tak że nie ździw się że przyjdzie kiedyś taki Miecio do Ciebie z jakimś telefonem powiesz dla niego xx zł za lang lub sim a On Ci parsknie śmiechem w twarz i powie że na allegro sobie kabelek za 9zł kupi a na forum mu powiedzą co i jak i Tobie napewno nie da zarobić bo jesteś zdziercą ;)
  • #63 2521025
    arczi114
    Poziom 28  
    Ocena: 12
    mimo ,że temat juz zamykany to w zupelnosci zgodze sie z -cinekk, posty typu- podajcie mi kod do zdjęcia simlocka ,to chyba nie powinno byc na tym forum, nie uważacie...?wiec darujmy sobie odpowiedzi na zaczepki pod kątem ,,zdzierczej "działalności serwisów,pozdrowienia dla wszystkich szanujących sie serwisantów!!!!!!!!!
  • #64 2521990
    pawel
    Spec od GSM
    Ocena: 40
    temat pewnie bedzie closed, ale wtrace jeszcze slowo odnosnie wypowiedzi cinekk, z ktora sie zgadzam.. Mialem kiedys taki przypadek (pozaforumowy), pomoglem kolesiowi w temacie simlockow i flashowania w podstawowych sprawach, ok, kolega (mysle sobie, trzeba pomoc), inny rejon itd. Teraz okazuje sie, ze gosc smiga na sprzecie, o ktorym na razie moge sobie pomarzyc (kasowo) i patrzy na mnie jak na debila :) Ba, w dodatku probuje teraz mnie pouczac, choc po tej jego nauce full rzeczy bylo do poprawy i uratowania mu d@@y.. C'est la vie :) Ale czasami ta pomoc na forum, to co innego od tej sytuacji, ktora przytoczylem, choc faktycznie roznie z tym bywa...
  • #65 2706143
    wolf103
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Przeczytalem wszystkei posty na elektrodzie i na technotronic nie znalazlem nic co by dzialalo i zeby dalo sie wgrac PL do C139 ale koto szuka to znajdzie i oto mam pozadny pakiecik do spolszczenia tej sluchawki jak sie zmiesci to go wpakuje :)
    Załączniki:
    • C139 zestaw do PL.rar (2.43 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #66 2706208
    BONO
    Poziom 28  
    Ocena: 18
    wolf103 napisał:
    Przeczytalem wszystkei posty na elektrodzie i na technotronic nie znalazlem nic co by dzialalo i zeby dalo sie wgrac PL do C139 ale koto szuka to znajdzie i oto mam pozadny pakiecik do spolszczenia tej sluchawki jak sie zmiesci to go wpakuje :)

chyba nie jestes w temacie , juz dawno był pl do C139 , ten plik co jest na elce jest przetworzony i dawno lezy na infinity
  • #67 2706435
    wolf103
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Jakoś szukalem go wczorej z godzine i nigdzie na forum nie dokopalem się go za free, podeslalem plik bo jest sprawny, moze komus bedzie potrzebny...
  • #68 2918114
    piotrsz
    Poziom 11  
    Dzięki wszystkim forumowiczom skorzystałem z oferty smootnegoa nazwa pliku to -polakc139.zip

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczyła możliwości pobrania i wgrania polskiego menu do telefonu Motorola C139. Użytkownicy wymieniali się informacjami o dostępności plików językowych, narzędziach do flashowania (głównie DMTool i CMDflash) oraz problemach technicznych podczas wgrywania. Pojawiły się wątpliwości co do kompatybilności plików językowych oznaczonych jako przeznaczone dla modelu C115, jednak praktyczne testy potwierdziły ich działanie na C139. Wskazano, że polski język można wgrać za pomocą DMTool, używając odpowiednich plików flash i językowych (np. E86.0.0.06.m0 i LPE_C115_T8b_002.m0). Podkreślono konieczność użycia kabla oznaczonego jako T191 do połączenia telefonu z komputerem. W dyskusji pojawiły się także informacje o kosztach usług serwisowych oraz o trudnościach z dostępem do oficjalnego supportu i plików, które często są płatne. Użytkownicy dzielili się także doświadczeniami z błędami podczas flashowania i sposobami ich obejścia, np. odpowiednim ustawieniem opcji w DMTool i fizycznym dopasowaniem kabla. Ostatecznie autor potwierdził skorzystanie z pliku polakc139.zip udostępnionego przez jednego z użytkowników. Temat został uznany za wyczerpany po udostępnieniu działającego pakietu do spolszczenia Motoroli C139.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA