Chcialbym sie zorientowac czy w Protelu 99se (PCB) istnieje taka opcja ktora zawezy mi sciezke tak, aby ta przechodzila miedzy dwoma padami ukladu scalonego (?). Nie chcialbym aby sciezki na mojej plytce mialby po 10..12 milsow tylko dlatego ze ten rozmiar pozwoli na ich przejscie miedzy nogami scalaka. A robic pozniejsza korekte wszystkich trackow tez mi sie nie usmiecha ;/. Dokladniej ujmujac czy jest taka mozliwosc aby np. ze sciezki 20mils zrobila sie na tyle waska aby przeszla pomiedzy padami ukladu scalonego po czym znow wrocila do swoich rozmiarow.
Drugie pytanko dotyczy recznego rysowania sciezek (rowniez na pcb). Co trzeba wcisnac, zmienic, ustawic aby jeszcze przed rozpoczeciem rysowania sciezki ustawic jej wlasciwosci (grubosc, warstwe, net'a), ktore 'nie znikna'. Nie udalo mi sie jeszcze do tego dojsc, zawsze jak klikne rysowanie sciezki i TABem ustawie jej parametry to - o ile dobrze pamietam- po pierwszym jej 'zagieciu' ustawienia znikaja i musze kazdy odcinek (kaze zalamanie) ustawiac recznie, jest to dosc uciazliwe ;/
Bede bardzo wdzieczny za podpowiedzi.
Drugie pytanko dotyczy recznego rysowania sciezek (rowniez na pcb). Co trzeba wcisnac, zmienic, ustawic aby jeszcze przed rozpoczeciem rysowania sciezki ustawic jej wlasciwosci (grubosc, warstwe, net'a), ktore 'nie znikna'. Nie udalo mi sie jeszcze do tego dojsc, zawsze jak klikne rysowanie sciezki i TABem ustawie jej parametry to - o ile dobrze pamietam- po pierwszym jej 'zagieciu' ustawienia znikaja i musze kazdy odcinek (kaze zalamanie) ustawiac recznie, jest to dosc uciazliwe ;/
Bede bardzo wdzieczny za podpowiedzi.