logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Datcom 2000 - brak sygnału na polaryzacji H, napięcie 17,71V, co robić?

tomik 08 Sty 2006 13:44 1004 2
REKLAMA
  • #1 2159005
    tomik
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    Witam !

Posiadam tego tunka jakieś 5 lat i nie było żadnego kłopotu, ale od jakiegoś czasu na TV Poloni obraz się, co jakiś czas zatrzymywał i nie szło oglądać. Myślałem, ze to wina źle ustawionej anteny, ale na innych kanałach było dobrze. Teraz już kompletnie nie ma nic na polaryzacji H, ale napięcie jest tyle, że troszkę zaniżone(?) 17,71V. Natomiast na polaryzacji V mam napięcie 12,86V, ale ta polaryzacja funkcjonuje prawidłowo. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Wymieniłem wszystkie elektrolity w przetwornicy - na pierwotnej oraz na wtórnej, ale żadnej poprawy. Aha i jeszcze jedno konwerter mam dobry, ponieważ inne tunery działają prawidłowo z obiema polaryzacjami.

Będe wdzięczny za wszelkie wskazówki.
    Pozdrawiam
    Tomasz
  • REKLAMA
  • #2 2159110
    tenap
    Spec od TV
    Ocena: 247
    Witam!
    Wejdź w menu i wróć do ustawień fabrycznych, lub wgraj nowy soft ze strony Datcoma. Podejrzewam, że usterka jest w oprogramowaniu.
  • #3 2159125
    tomik
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    Dziękuję, sprawdzę i napisze co i jak. Pozdrawiam!

Dodano po 2 [godziny] 29 [minuty]:

Witam ponownie!!

Udało mi się wgrać nowe oprogramowanie, ale niestety sytuacja się nie zmieniła. Poszedłem więc do sąsiada i podłączyłem tunka - wszystkie programy zaczęły prawidłowo funkcjonować. Także mam uwalony konwerter, jeszcze w dodatku poczwórny :| Najdziwniejsze jest jednak to, że inny tuner, który podłączyłem do mojego konwertera działał prawidłowo.

Pozdrawiam i dziękuję.
    Tomasz
REKLAMA