Witam! Potrzebuję zbudować pewne stanowisko do badań nad materiałem biologicznym. Niestety moja wiedza z zakresu elektoniki i elektrotechniki nie jest zbyt wielka, dlatego proszę o pomoc Fachowców
Chcę stworzyć pole elektryczne, które określone będzie dwoma parametrami: Napięciem i częstotliwością.
Stosowane napięcie to: 24V, 50V, 100V i 240V.
Stosowana częstotliwość to: 25 Hz, 50Hz, 100Hz, i ok. 300 (lub więcej) Hz.
I teraz zasadnicze pytanie - jak rozwiązać sprawę zasilania falownika? Wszystkie dostępne na rynku falowniki nie mają tak szerokiego zakresu napięcia zasilającego....
Czy da się to jakoś inaczej rozwiązać? Jak Stworzyć takie pole elektryczne o podanych parametrach? Oczywiście nie chodzi mi tutaj o kombinowanie układu z np. 3 falowników.... Jestem trochę "zielony" w temacie, a problem muszę jakoś rozwiązać....
Jakieś pomysły? Z góry dziękuję za pomoc!!!
Chcę stworzyć pole elektryczne, które określone będzie dwoma parametrami: Napięciem i częstotliwością.
Stosowane napięcie to: 24V, 50V, 100V i 240V.
Stosowana częstotliwość to: 25 Hz, 50Hz, 100Hz, i ok. 300 (lub więcej) Hz.
I teraz zasadnicze pytanie - jak rozwiązać sprawę zasilania falownika? Wszystkie dostępne na rynku falowniki nie mają tak szerokiego zakresu napięcia zasilającego....
Czy da się to jakoś inaczej rozwiązać? Jak Stworzyć takie pole elektryczne o podanych parametrach? Oczywiście nie chodzi mi tutaj o kombinowanie układu z np. 3 falowników.... Jestem trochę "zielony" w temacie, a problem muszę jakoś rozwiązać....
Jakieś pomysły? Z góry dziękuję za pomoc!!!