logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Astra F 1.4 poduszka powietrzna zpaliła się kontrolka

rafik 12 Sty 2006 11:53 2802 6
REKLAMA
  • #1 2172474
    rafik
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    WITAM
    Mam problem zapaliła mi się kontrolka od poduszek . wyłączyłem i załączyłem ponownie stacyjkę kontrolka na chwilkę gaśnie po ok. 2 sek i zaraz zapala z powrotem. Jeste możliwość sprawdzenia przyczyny usterki bez EUROSCANA (mrugające kody)??
    Może ktoś mieszka w okolicy Bielska-Białej kto by mi mógł to skasować.
    Proszę o pomoc
    Pozdrawiam
    RAFIK
  • REKLAMA
  • #2 2172498
    jaro03
    Poziom 16  
    Ocena: 12
    Migającymi tego nie sprawdzisz.
    Skasować możesz spróbować odłączając na minutę akumulator ale to zależy od błędu (usterki).
    Dla własnego bezpieczeństwa lepiej jednak odczytać błędy.
  • REKLAMA
  • #3 2172532
    rafik
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    a gdze znajdują się złączki od poduch może tam mi coś nie styka, a może są jakieś typowe uszkodzenia które moge sprawdzić przed inspekcją komputera, czy lampka sama zgaśnie jak się usunie usterkę czy trzeba jednak skasować z kompa.
  • REKLAMA
  • #4 2173312
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 2174029
    małek
    Poziom 21  
    Ocena: 83
    a jak to w asterfixie bywa lubi się udzyndzlić taśma w kierownicy, pewnie niebawem przestanie działać klakson, zdaje się nawet po naprawie zostaje błąd i trzeba go wykasować
  • #6 2175201
    ponar
    Poziom 21  
    Ocena: 124
    jak klakson przestanie działać to ok ale jak zacznie trąbieć to będą jaja.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W samochodzie Opel Astra F 1.4 zapaliła się kontrolka poduszki powietrznej. Próba resetu poprzez wyłączenie i ponowne załączenie stacyjki powoduje jedynie chwilowe zgaśnięcie kontrolki, która po około 2 sekundach ponownie się zapala. Próba diagnostyki migającymi kodami błędów nie jest skuteczna. Można spróbować odłączyć akumulator na minutę, jednak skuteczność tej metody zależy od rodzaju usterki. Złącze poduszek znajduje się w skrzynce bezpieczników, ale typowe uszkodzenia wymagają odczytu błędów za pomocą odpowiedniego testera diagnostycznego (np. EUROSCAN). W modelu Astra F często dochodzi do uszkodzenia taśmy w kierownicy, co może powodować błędy i problemy z klaksonem. Po naprawie błędy należy wykasować za pomocą komputera diagnostycznego.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA