logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C60 - biały ekran i brak połączenia z komputerem po upadku

Adam16l 12 Sty 2006 22:38 987 3
REKLAMA
  • #1 2174738
    Adam16l
    Poziom 20  
    Ocena: 83
    Witam, na początku napisze ze od 4 godzin przeglądałem rozmaite posty o C60 i nie natrafiłem na przypadek mojego:-)
    Dostałem dzisiaj tego fona, najprawdopodobnie po upadku- nie właczal sie, nie reagował na kabel- przeciołem TP (jest na 100% przeciety) ale dalej to samo- czyli brak połaczenia- wiec go dobrze wygrzałemi telefon zaczoł w miarę normalnie funkcjonować- tzn. włącza sie, ładuje- jednak są 2 problemy- wyświetlacz na chwile mignie normalnie po właczeniu i po chwili robi sie biały- wiec trzeba ustawić kontrast- tylko problem w tym że ten telefon nadal nie widzi kompa (albo na odwrót) próbowałem go połaczyc na 2 kablach- obydwa łączą normalnie z CF62 ale Z tym nie umią połączyć- próbowałem na rozmaitych programach ale wciaż nic:-(
    Dodatkowo telefon po wpisaniu Pinu prosi o kod telefonu- wiec nawet go nie można do końca ruszyć:-(
    Zauważyłem że taki układ srebrny (szklany) nad gniazdem ładowarki jest z jednego boku lekko ukruszony- czy to moze byc powodem braku jakiejkolwiek komunikacji??
    Dziekuję za pomoc,
    Adam
  • REKLAMA
  • #2 2174815
    piopel
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    wymien te szkło,a potem ustaw kontrast
  • REKLAMA
  • #3 2175434
    Adam16l
    Poziom 20  
    to szkło to jest z tego co widzę na kulkach- a ja nie mam takiego małego sita:-( Czy jest mozliowść obejścia tego?

Dodano po 57 [minuty]:

Poniżej zamiesciłem kawałek schematu- jest na nim gniazdo ładowania i ten szklany układ- widać ze TX i RX idą dalej za układ i maja swoje punkty w TP- numer 214 i 215- może można by było się do tych punktów podłaczyć? co wy na to? próbował ktoś juz takich kombinacji?
    Dzieki za odpowiedz
    Załączniki:
    • Siemens C60 - biały ekran i brak połączenia z komputerem po upadku tp siemens.JPG (32.98 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 2175573
    Adam16l
    Poziom 20  
    zbnalzałem na schemacie TP214- znajduje sie po stronie klawiatury, ale nie moge zlokalizować TP215! A na schamcie serwisowym mam pokazane tylko TP od strony klawiatury, a nie mam pokazanych od strony elementów elektronicznych:-(
    Wie ktoś gdzie znajduje sie TP215?
REKLAMA