Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

GAMMA HITACHI X2444 - jak programowac ?

wood 14 Jan 2006 13:14 1698 4
    wood
    Level 13  
    Witam!

Mam radyjko jak napisalem potrzebuje odczytac zawartosc pamieci x2444 wiem ze temat juz byl poruszany na formum jednak mam kilka watpliwosci co do moich dzialan byc moze ktos jest w stanie mi pomoc.
    Szukalem na stronach internetowych schematu najprostszego programatora do tego ukladu znalazlem jeden ciagle sie powtarzajacy taki autorow bodaj ze radzieckich uklad na port com1 taki z paroma zenerkami stabilizatorkiem . Zlozylem go odpalilem programik w dosie dolaczony do niego i nie potrafi odczytac. Sprawdzilem raz jeszcze czy dobrze zlozylem programator okazuje sie ze tak. Programik odpalalem pod "zywym dosem" pamiec na pewno jest dobra bo radio nie mialo zadnych sladow ingerencji. Nie wiem czemu nie potrafie go odczytac/zapisac?? Posiadam programator willema jednak wiem ze on nie daje rady podobnie jdm tak wiec nie wiem jak mam sie do tego zabrac . Szukalem tez pinoutu tego ukladu nie znalazlem. Jesli ktos mial moze podobne przygody z tym ukladzikiem bardzo prosze o jakas pomoc pracuje juz nad tym troche ale nie ma pozytywnych rezultatow.

Dziekuje za wszelka pomoc pozdrawiam

PIOTREK
    wood
    Level 13  
    wiem ze ponyprogiem idzie odczytac ten uklad ale nie posiadam pony proga . Wiem ze musialbym zrobic do niego interfejs glowny i pozniej przystawki odwiedzilem strone internetowa pony proga i jest troche z tym pracy mysle jednak ze istnieje jakis prostszy sposob na zaprogramowanie tej pamieci podobnie jak najprostszy "programator" do serii 93cXX. Czy ktos jednak ma jakis zloty srodek moze ktos cos spotkal??? a moze wie gdzie jest jakis pinout bo z tym tez kiepska patrzalem juz na www.datasheetarchive.com i nie ma tam nic szczegolnego a tak nawiasem bardzo dobra stronka z danymi na temat wszelkich elementow elektronicznych.

Pozdrawiam

PIOTREK