logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaka jest długość bata w antenie Boston? Szukam oryginalnych wymiarów.

raf13 14 Sty 2006 18:32 1523 6
REKLAMA
  • #1 2180498
    raf13
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Witam
    Dostałem od kolegi antenę Boston tylko że brakuje w niej bata.
    Nie wiem jaką ma długość orginalny.Może ma ktoś taką antenkę i podałby mi jej dł.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2180669
    gimof
    Poziom 27  
    Ocena: 60
    tego co pamietam to ok.165cm

Pozdro

Ps na przyszłość radze szukać w necie
  • REKLAMA
  • #3 2184576
    raf13
    Poziom 13  
    Witam
    Mam jeszcze pytanie co sądzącie na temat tej anteny.Chciałbym ją zamontoawć na ciężarówce tyle że nie na samym dachu ale na ramie od lusterka, ponieważ auto ma wysoki dach.Jak będzie działać i czy ją zestroi?Jest to antena 1/2 fali-nie wiem czy jest ona lepsza czy gorsza od zwykłych np. lemm.
    Z góry dziękuję i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 2184771
    gimof
    Poziom 27  
    Antena jak antena im dłuższa tym lepsza :]
    Tak ramie od lusterka może być wielu mobili tak ma z tego co widziałem. Jednak osobiście polecam dziure na środku dachu od kabiny :]

Pozdro
  • REKLAMA
  • #5 2184961
    raf13
    Poziom 13  
    Dziura w dachu odpada ponieważ auto ma wys. ok 3,6 m.Z boku dachu też nie można bo antena nie jest łamana przy podstawie (tak jak np. lemm), zostaje tylko na lusterku lub inna antena.
    Dziękuje za pomoc
    Pozdrawiam
  • Pomocny post
    #6 2185059
    gimof
    Poziom 27  
    To lusterko jak najbardziej jest odpwiednie i bez problemu antena powinna się zestoić.
    Pozdrawiam i powodzenia zycze.
  • Pomocny post
    #7 2186706
    Piotrek_1977
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    długosc tej anteny daje na okolo 180cm,zawsze ja pozniej mozesz skrocic,przy strojeniu .... Lusterko jest w sam raz dla takiej anteny,sam tak montowałem i dobre sa osiagi,ostatnio dałem na rynienke bardziej z tyłu jak sa łózka,wydaje mi sie ze jest lepsza masa.... Osiagi sa dobre w tych dwoch miejscach.
    Na dachu sam wiesz jak jest nie polecam,kiedys w innej ciezarówce mialem na dachu,wszystkie moje było,tak uderzala i sie złamała ! ;/

Podsumowanie tematu

✨ Długość oryginalnego bata w antenie Boston wynosi około 165-180 cm, z możliwością skrócenia podczas strojenia. Antena jest typu 1/2 fali. Montaż anteny na ramie lusterka w ciężarówce o wysokim dachu (około 3,6 m) jest odpowiedni i zapewnia dobre osiągi, co potwierdzają doświadczenia użytkowników. Montaż na dachu nie jest zalecany ze względu na ryzyko uszkodzenia anteny podczas jazdy. Antena Boston nie posiada łamanego bata przy podstawie, co ogranicza możliwości montażu na boku dachu. Porównano ją z anteną Lemm, która ma łamany bat i jest bardziej elastyczna w montażu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA