logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować Echostar DSB 616 do odbioru satelity Astra?

gracjan71 15 Sty 2006 20:09 1575 3
REKLAMA
  • #1 2184516
    gracjan71
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam .zakupilem echostara dsb616 i zalozylem mu drugi konwenter na astre ale nic mi nie odbiera z astry.Jak ustawic w menu zeby byla astra i programy z astry z instrukcji nie potrafie tego zrobic.
    Obecnie ustawilem w menu instalacja programow:liczba konw-2 sterowanie disecq ale nie wiem czy nie powinno byc tone briust(jest tam wiele opcji)Przy drugim konwenterze wustawilem astra1 i obok jest czestotliwosc i jest tam podane kilkanascie czestotliwosci i na zadnej nie zapala sie obok zielona sygnalizacja tylko jest czerwone kulko. (niewiem co wpisac?).Jak na pilocie wcisne przycisk zmiany satelit wyskakuje mi tylko hotbird.Konwenter na astre ustawilem dobrze bo za pomoca drugiego tunera kolegi.Prosze o pomoc jak w meni to wszystko poustawiac krok po krok.
    Aha jescze jak chce dodac czestotliwosc i zaznacze T00 wyskakuje dodatkowe okno na wpisanie czestotliwosci ale opcje potwierdz dodaj sa chyba niedostepne bo szczalkami nie moge na nie najechac.
  • REKLAMA
  • #2 2184701
    pajo21
    Poziom 35  
    Ocena: 173
    wejdz w ustawienia anteny
    przypisz do hb port 1 a do astry port 2 lub odwrotnie zależy jak podpiołeś diseqa.
  • REKLAMA
  • #3 2185090
    bogdan5
    Poziom 17  
    Ocena: 36
    zeza ustaw za pomocą tunera analogowego na programie viva połącz bez diseka jak będziesz odbierał to połącz disek i skonfiguruj portyw echostarze
  • #4 2186008
    tenap
    Spec od TV
    Ocena: 247
    Witam!
    Jaki przełącznik konwerterów zastosowałeś ?
REKLAMA