logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ominąć immobilizer w Renault Twingo 12.97 przy odpalaniu z pilota?

tomasz72 21 Sty 2006 01:28 3467 4
REKLAMA
  • #1 2201867
    tomasz72
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Mam problem w swoim aucie chcialem zamontowac odpalanie silnika z pilota ale mam immobilaser chcialem go jakos ominac albo wylaczyc czy wie ktos jak to zrobic mial ktos moze podobny problem a moze ktos sie tego podejmie jestem z wlkp
  • REKLAMA
  • #2 2201874
    ponar
    Poziom 21  
    Ocena: 124
    można pod stacyjkę włożyć transporder z kluczyka i będzie palił zawsze.
  • REKLAMA
  • #3 2202871
    Jacek79
    Poziom 37  
    Ocena: 1132
    albo zostawiac kluczyk w stacyjce, lub usunac immo z ecu
  • REKLAMA
  • #4 2673327
    cadillac
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    witam jestem tu nowy ale mam pojęcie o mechanice i zaznaczę, że szukałem na forum ale albo przeoczyłem albo nie znalazłem tego co mi trzeba a historia jest taka:
    Kupiłem z Niemiec twingo . Oglądałem i wszystko działało . Jak go pojechałem odebrać po tygodniu to nic nie reagowało na kluczyki ( podczerwień) . Byłem w serwisie w Polsce , stwierdzili , że nie mogą tego zgrać bo najprawdopodobniej odbiornik sygnału przy lusterku padł.
    Znam cztero cyfrowy kod i wbijam go aby uruchomić silnik .
    Pytanie jest proste choć pewnie z odpowiedzią będzie gorzej . Nie interesuje mnie naprawa tego cholerstwa . Mam już alarm i on steruje centralnym zamkiem oraz odcina elektrykę .
    Chcę odłączyć immobiliser na zawsze . Kto dokładnie wie co z czym złączyć aby zapalał bez wbijania kodu .
    Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
  • #5 2673785
    mateo027
    Poziom 26  
    Ocena: 154
    Masz dwie opcje, drozsza, ale dobra - wywalenie immo ze sterownika silnika, oraz metoda nr. 2 dorazna, dziala ale... nie jest to tak jak byc powinno. Wbijasz kod i wtedy kabel zasilanjacy dekoder po zaplonie podlaczasz do stalego plusa. Dekoder jest zasilany, czyli mysli ze nie wylaczasz zaplonu tym samym nie zapomni kodu. Osobiscie polecam to pierwsze, ale jeden lubi ciastka, a drugi tez gra na fortepianie. Pozdrawiam!
REKLAMA