logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przerobić tuner WizjaTV na odbiór telewizji satelitarnej FTA?

rmajda 06 Maj 2003 12:22 3995 8
REKLAMA
  • #1 201599
    rmajda
    Poziom 20  
    Ocena: 17
    Czy da sie przerobić cyfrowy tuner który pracowal w bylej Wizji TV na tuner do odbioru telewizji satelitarnej FTA:o
  • REKLAMA
  • #2 201614
    Piotrek ZXC
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    Jedyne co mozna z nim narazie zrobic to zaladowac liste kanalow.
  • #3 201627
    dex
    Poziom 27  
    Ocena: 98
    Jak niemasz karty oplaconej to na tzw. karcie fta zielonkce lub golcard z opowiednim wsadem ,mozesz ogladac kanaly free.Wgranie listy jak to powiedzial przedmowca ,daje ci wiecej polskich programow FTA niz te ktore znajduje on sam z nieba , oraz mozliwosc wgrania list z dwoch satelit naraz.
  • REKLAMA
  • #4 222768
    columbo
    Poziom 15  
    Ocena: 12
    dex napisał:

jak nie masz karty oplaconej to na tzw. karcie fta zielonkce lub golcard z opowiednim wsadem ,mozesz ogladac kanaly free.Wgranie listy jak to powiedzial przedmowca ,daje ci wiecej polskich programow FTA niz te ktore znajduje on sam z nieba , oraz mozliwosc wgrania list z dwoch satelit naraz.

albo nawet 4 satelit lub więcej w zależności jaką listę się wgra......
  • #5 226314
    kshyhoo
    Poziom 13  
    Ocena: 13
    czyli kodowanych narazie nie idze ogladac przeprogramowujac karte??

czy stara karta od wizji sie jesszzcze do czegos przyda ??
  • REKLAMA
  • #6 226317
    staszek44
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    kshyhoo napisał:
    czyli kodowanych narazie nie idze ogladac przeprogramowujac karte??

czy stara karta od wizji sie jesszzcze do czegos przyda ??

-chyba pomyliłeś forum kolego.....
  • REKLAMA
  • #7 226324
    kshyhoo
    Poziom 13  
    jak to pomylilem chodzi mi o nieczynny tuner Philips DSX 6010 po Wizji ... i pytam sie czy mozna z nim jeszcze cos zrobic bo u mnie stoi i sie kurzy.
  • #8 226380
    staszek44
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    kshyhoo napisał:
    jak to pomylilem chodzi mi o nieczynny tuner Philips DSX 6010 po Wizji ... i pytam sie czy mozna z nim jeszcze cos zrobic bo u mnie stoi i sie kurzy.

-Zwróć uwagę co zacytowałem z twoich wypowiedzi,a wykorzystać jako FTA można jaknajbardziej potzebna Ci bedzie karta oparta na układach pic 16F84 i eeprom 24C16 z odpowiednim wsadem...,pozatym dopiero teraz podałeś model odbiornika bo np. przy modelu 3010 można obejść się bez karty.
    Ps.użyj przycisku "Szukaj" ,a znajdziesz więcej na temat tunera po byłej Wizji i odbiorem FTA na nim...(znajdziesz napewno)...POZDRAWIAM.....
  • #9 226389
    kshyhoo
    Poziom 13  
    Przepraszam i obiecuje poprawe ;))

Dziekuje ze info, bo jestem w tym temacie zielony :))

Pozdrawiam serdecznie
    Krzysztof

Podsumowanie tematu

✨ Przerobienie cyfrowego tunera po byłej Wizji TV na odbiór telewizji satelitarnej FTA jest możliwe, jednak wymaga odpowiedniej karty z układami PIC 16F84 i EEPROM 24C16 z właściwym wsadem. Sam tuner pozwala na wgranie list kanałów, co umożliwia odbiór większej liczby polskich programów FTA, a także kanałów z kilku satelitów jednocześnie (nawet do czterech lub więcej, w zależności od listy). Kodowanych kanałów nie da się oglądać bez opłaconej karty. Stara karta od Wizji TV może nie mieć zastosowania bez odpowiedniego przeprogramowania. W przypadku modelu Philips DSX 6010 po Wizji TV potrzebna jest karta z odpowiednim wsadem, natomiast inne modele, np. 3010, mogą działać bez karty. Zaleca się korzystanie z funkcji wyszukiwania informacji na temat tunera i odbioru FTA.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA