ninjahwdp napisał:
Tutaj sie nie zgodze.. Koles mial racje... Sprzedaje sprzet z supportem, ze on sie nie rozwija nie jego brocha, tutaj musisz miec pretensje do tych z "góry" a nie sprzedawcy czy resselera!
A tutaj ja się nie zgodzę z Tobą, teoretycznie to może i tak to jest ale jeżeli sprzedawca podchodzi profesjonalnie do klienta to nie zbywa go takim gadaniem tylko stara się sam zapewnić odpowiedni support. Przecież leży to w interesie sprzedawcy aby klient był zadowolony i wrócił do niego na zakupy. Skończyły się czasy, że jak już pan kupiłeś to teraz się bujaj.
Sam jestem sprzedawcą i moim mottem jest klient nasz pan, często doprowadzają mnie klienci do białej gorączki ale zawsze wychodzą zadowoleni, i co najwżniejsze wracają i znowu dają zarobić.
Jeżli mnie któryś resseler potraktowałby w taki sposób nie próbując w jaki kolwiek sposób pomóc to oczywiście więcej nic od niego bym już nie kupił i starałbym się wszelkimi sposobami zniechęcać innych do zakupów u niego.
A tak to jeszcze raz mogę potwierdzić że kupowałem u Karwosa jak i w Multi Comie i jeżeli jeszcze coś będę potrzebował to z przyjemnością znowu wybiorę któregoś z tych sprzedawców.
pozdr
droga jest celem... Freedom