Toledo 1,6 nie działa wskaźnik temp.Jak sprawdzic czujnik?Chodzi mi o ten czarny.Silnikjest na mono wtrysku 1,6.pali 11 litrów benzyny w miescie.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamradziz1 napisał:Gdzie jest termostat w Seat Toledo 92r 1,6. Zimą słabo grzał i wskaźnik temperatury ledwie się ruszał. Przy zimnym silniku odpaliłem go i sprawdzałem jak się nagrzewa, silnik i chłodnica nagrzewały się równo w tym samym czasie - więc termostat. W sklepie kupiłem termostat od mojego modelu czego sprzedawca jak mówił jest 100% pewny. Odkręciłem przystawkę plastikową przy silniku tam gdzie są trzy czujniki temperatury, bo tam spodziewałem się termostatu. W tym miejscu termostatu nie było, myślę sobie poprzedni właściciel wyjął bo pewnie się zablokował na pozycji zamkniętej. Niestety nowy termostat nie wchodził w to miejsce, miał za dużą średnice. Nie wiem czy może termostat jest w innym miejscu a sprzedawca ma rację, czy facet sprzedał mi termostat od innego samochodu i udaje głupa. Zanim wsadzę mu go w gardło muszę mieć pewność, że się nie mylę.