logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SmartClip - brak aktualizacji, czerwona dioda E/G, niewykrywany przez PC

xmenn 28 Sty 2006 00:29 1872 10
REKLAMA
  • #1 2227919
    xmenn
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam,
    Kupiłem niedawno na allegro Smart clipa i jak podłączyłem go do PC wykrył go ale kazał aktualizować.

Najpierw zczytał numer, wersię wyskoczył komunikat że okres gwarncji miną i że odmowa upgrejtu i skontaktować się z punktem wsparcia

klikłem jeszcze raz na CONTAKT i odczytał że niema oprogramowania i że wgrywa po raz pierwszy oproramowanie, nic się nie działo ale zaświeciła się czerwona dioda pod E/G i tyle, do teraz tak świeci nic nie można zrobić, nie znajduje SmartClipa ani w programie SmartMoto ani w aktualizacji przez internet.

Za pomoc i /lub wskazówki serdeczne dzięki ,
    mój e-mail xmenn(_at_)wp.pl

dołączam plik txt z opisem po angielsku
    Załączniki:
    • Clip 806831124 update log 27-11-2005.txt (363 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2227969
    lechu-o
    Poziom 21  
    Ocena: 2
    Zreseuj cilpa (wył/wł zasilanie) a najlepiej użyj zasilacza.
    I zobacz, czy program wykryje , jak tak to próba aktualizacji od nowa.
  • REKLAMA
  • #3 2228347
    xmenn
    Poziom 11  
    na stronie http://www.smart-clip.com/upgrade.php tak mi teraz pisze

SmartClip update software 1.12
    Warning: make sure you use power adapter!

Clip serial: 806831124
    Firmware not found --- oprogramowania nie znaleziono
    login... failed [2] --- logowanie nieudane
    Clip warranty period: --- okres gwarancji
    starts with the first firmware update --- rozpocznij z pierwszym uaktualnieniem oprogramowania

i włącza się zielona dioda, niestety dalej nic się nie da zrobić,
    po wyłączeniu zasilania (z komputera przez stabilizator, równe 9v) i włączeniu pomownie włącza się czerwona dioda.

podobnie jest jak mam zieloną diodę po stronce http://www.smart-clip.com/upgrade.php i potem w smartMoto chcę się połączyć to włącza się czerwona i że nie znaleziono

i podobnie jak się loguję na stronce http://www.boot-loader.com/ i klikam na "clip login" w okienku Smart Clip status również nie znajduje clipa i dioda z zielonej zmienia się na czerwoną

wszelka pomoc mile widziana
  • REKLAMA
  • #4 2228389
    dyziek@
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 14
    jak mozesz to zrob screena z upgrade na stronce, dokladniej chodzi mi o to aby bylo widac to:

Firmware not found --- oprogramowania nie znaleziono
    login... failed [2] --- logowanie nieudane
    Clip warranty period: --- okres gwarancji
    starts with the first firmware update --- rozpocznij z pierwszym uaktualnieniem oprogramowania
  • #5 2228477
    xmenn
    Poziom 11  
    oto skreen

:)
    Załączniki:
    • skreen.rar (32.42 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 2228480
    leon.euro
    Spec od GSM
    Ocena: 39
    ostatnio miałem podobnie wkoncu ubgreyd po dwuch restartach strony z ubgreydem... pozostawiłem go samemu siebie na stronie z ubgreydem po 30 min dopiero zaczeło co kolwiek sie ubgrejdowac i wgrywac do niego...

ale to moje osobiste jazdy ze smartem...

pozdrawiam leon.
  • #7 2228487
    xmenn
    Poziom 11  
    i skreen z zalogowanego łączenia się z smartclipem
    Załączniki:
    • screen2.rar (40.63 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #8 2228508
    xmenn
    Poziom 11  
    tznaczy Leon.Euro też miałeś taką sytuacjię że nie miałeś frimware
    czyli "frimware not fond" ?
  • #9 2228595
    leon.euro
    Spec od GSM
    Ocena: 39
    tak zaraz jak wychodzi nowe oprogramowanie wszyscy scigaja i serwer ich chyba czasem nie wytrzymuje (tak było jak wyszedł ubgryed z imeiem na motki)...i upryka smarta na jakis czas...poczekaj na sobota/niedziela wieczór albo poniedziałek rano... wtedy najmniejszy ruch powinni miec:) i powinnno zaktualizoawac boxa...z wgraniem epromu(przynajmniej tak pisze na stronie) do niego itd:) powinno byc okey...

tak miałem i czekałem okolo tygodnia jak zaczeło sie ubgreydowac ale ruszył...jak zostawiłem go poprostu na stronie dłuzszy czas... długo sie to robi nie powiem i widac jakby nic nie robi...daj connect - czekaj....pozniej ubgreyd i czekaj...

pozdrawiam leon.
  • #10 2229012
    xmenn
    Poziom 11  
    mam nadzieję że jest to przypadłość nie tylko moja,
    ale chciałem tylko dodać że wcześniej wykrywał mi oprogramowanie a teraz pisze że go nie ma (frimware not fond).

Może przy pierwszej próbie wyczyścił mi oprogramowanie i nie wgrał nowego ?

A teraz mi go wcale nie chce wgrać?

Wszelkie sugestie, pomoc mile widziana wręcz by mnie ucieszyła , też na maila xmenn(_at_)wp.pl

Dodano po 34 [minuty]:

leon.euro napisał:
    tak zaraz jak wychodzi nowe oprogramowanie wszyscy scigaja i serwer ich chyba czasem nie wytrzymuje (tak było jak wyszedł ubgryed z imeiem na motki)...i upryka smarta na jakis czas...poczekaj na sobota/niedziela wieczór albo poniedziałek rano... wtedy najmniejszy ruch powinni miec:) i powinnno zaktualizoawac boxa...z wgraniem epromu(przynajmniej tak pisze na stronie) do niego itd:) powinno byc okey...

tak miałem i czekałem okolo tygodnia jak zaczeło sie ubgreydowac ale ruszył...jak zostawiłem go po prostu na stronie dłuzszy czas... długo sie to robi nie powiem i widac jakby nic nie robi...daj connect - czekaj...pozniej ubgreyd i czekaj...

pozdrawiam leon.

a propo to mi po wciśnięciu conect nie uaktywnia mi się przycisk "update"

już kilkąłem conect bardzo wiele razy , odłączałem zasilanie i znowu conect i pojawiają się te komunikaty
    :
    SmartClip update software 1.12
    Warning: make sure you use power adapter!

Firmware not found
    login... failed [2]
    Clip warranty period:
    starts with the first firmware update

i nic, nie uaktywnia się klawisz update :(
  • #11 2247641
    Multi_COM
    Spec od GSM
    Ocena: 59
    zadne trzymanie klipa podpietego lub niepodpietego nie pomoze -masz uszkodzonego klipa, zgraj loga i wyslij na support(_at_)smart-clip.com - jezeli powiedza ze da sie zrobic to bedziesz musial przprowadzic update i bedzie OK, jezeli nie to wymianan lub naprawa u sprzedawcy

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił urządzenie SmartClip, które po podłączeniu do komputera zostało wykryte, ale wymagało aktualizacji oprogramowania. Podczas próby aktualizacji pojawił się komunikat o braku oprogramowania (Firmware not found) oraz o wygaśnięciu okresu gwarancji, co uniemożliwiło przeprowadzenie upgrade'u. Po próbach ponownego połączenia i restartów urządzenia świeci się czerwona dioda E/G, a SmartClip nie jest wykrywany przez program SmartMoto ani przez stronę aktualizacji. Próby aktualizacji trwają długo i często kończą się niepowodzeniem, co może być spowodowane przeciążeniem serwerów aktualizacyjnych. Zalecane jest pozostawienie urządzenia podłączonego do strony aktualizacji na dłuższy czas, najlepiej w okresach mniejszego ruchu sieciowego (np. weekend lub wczesny poranek). W przypadku braku poprawy problemu istnieje prawdopodobieństwo uszkodzenia sprzętu, co wymaga kontaktu z oficjalnym wsparciem technicznym i ewentualnej naprawy lub wymiany urządzenia.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA