logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nagrywarkę LG CDRW-GCE8160B 16x10x40 nie czyta płyt 32x

Błażej_Radom 28 Sty 2006 21:17 854 6
REKLAMA
  • #1 2231145
    Błażej_Radom
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Mój problem polega na tym że posiadam nagrywarkę LG CDRW-GCE8160B o prędkościach 16x10x40 i nie mogę odczytywać płyt nagranych x32! Czy wgranie nowego BIOS'u pomogłoby w odczytywaniu płyt!
    Moderowany przez TONI_2003:

Zmieniłem temat postu!

• REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2231776
    Błażej_Radom
    Poziom 12  
    Ściągnąłem ten BIOS i co dalej??? Mam włączyć to okienko DOS'owe? Poradzcie, bo pierwszy raz wgrywam BIOS!!!

Dodano po 5 [minuty]:

Ściągnąłem ten BIOS i co dalej??? Mam włączyć to okienko DOS'owe? Poradzcie, bo pierwszy raz wgrywam BIOS!!!
  • REKLAMA
  • #4 2231881
    x3rox
    Poziom 20  
    Ocena: 5
    a co jest w help?
    Ja w swojej zmienialem pod winda bez problemu ;)
  • REKLAMA
  • #5 2231918
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 2233185
    Błażej_Radom
    Poziom 12  
    BIOS który ściągnąłem jest pod dosem

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada nagrywarkę LG CDRW-GCE8160B o prędkościach 16x10x40 i ma problem z odczytem płyt nagranych z prędkością 32x. Zastanawia się, czy aktualizacja BIOS-u napędu może rozwiązać problem. W dyskusji pojawiła się sugestia odwiedzenia strony cdrinfo.pl w celu uzyskania informacji o nagrywarkach i BIOS-ach. Użytkownik pobrał BIOS przeznaczony do wgrywania w trybie DOS i pyta o dalsze kroki, gdyż jest to jego pierwsza aktualizacja firmware. Otrzymał wskazówki, że jeśli plik BIOS-u ma rozszerzenie .bin, potrzebny jest program do flashowania, natomiast plik .exe zwykle uruchamia się bezpośrednio w systemie Windows. Zalecane jest zamknięcie wszystkich programów i podłączenie napędu do podstawowego kontrolera IDE bez innych urządzeń na tym samym kablu, aby uniknąć problemów podczas flashowania. Podano również link do konkretnego BIOS-u na stronie cdrinfo.pl, pytając, czy został on wgrany.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA