logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Stycznik pompy paliwa Corsa X12SZ - nieregularne działanie po wymianie

UcioX 29 Sty 2006 14:32 7227 4
REKLAMA
  • #1 2233336
    UcioX
    Poziom 11  
    Ocena: 59
    Witam.

Mój problem zaczą się ok 3 miesięcy temu kiedy padła mi pompa paliwa. Jeździłem na gazie przez 2,5 miecha. zbyt duże mrozy dały się we znaki i musiałem wstawić pompe z powodu problemów z odpalaniem.

Po wstawieniu pompy okazało sie że nie zawsze się załącza stycznik odpowiedzialny za jej prace, jak zwarłem go na krutko to autko jeździ bez problemu, po czasie stycznik znów działa.

Co może być przyczyną brak masy ? Nadmieniam że w obwodzie pompy jest tylko ten przekaźnik bezpiecznik i pompa.

a i jeszcze jedno, czy po przekręceniu kluczyka na poz II powinna uruchomić się pompa na ok 2 sek. ???
  • REKLAMA
  • #2 2233355
    altronik
    Poziom 15  
    Ocena: 37
    temat przerabiany już nie raz !!!!

wyszukiwarka !!!!
  • REKLAMA
  • #3 2233418
    UcioX
    Poziom 11  
    nie mogę namierzyć podobnego problemu. Głównie chodzi mi o załączenie pompy na 2 sek. przed uruchomieniem silnika, czy w tym modelu corsy tak jest?
  • REKLAMA
  • #4 2235288
    KingKong
    Poziom 25  
    Ocena: 189
    Nie zawsze się ona załącza po włączeniu zapłonu. U mnie w Astrze na ten przykład się nie uruchamia i jest wszystko OK. Nawet dobrze było przy mrozach -25 stopni. Tą masę, której ci brakuje przekaźnik dostaje ze sterownika wtrysku.
  • #5 2977013
    UcioX
    Poziom 11  
    Dzięki za podpowiedzi pompa działa, stycznik był zaśniediały. Pozdrawiam
REKLAMA