logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schematy układów na mikrokontrolery AVR90S8515 i AT89S8252 w Eagle

Roballuk 29 Sty 2006 23:55 1013 3
  • #1 2235815
    Roballuk
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam!

Szukałem na kilku stronach schematów i nie znalalzem nic na mikrokontrolerze, który mnie interesuje.

Gdyby ktos miał jakiś schemat na średnim poziomie trudności na: AVR90S8515 lub AT89S8252, to proszę o jego umieszczenie.
    Najbardziej zależałoby mi na schematach zrobionych w eagle.

Pozdrawiam
  • #2 2236105
    Greg
    Poziom 20  
    Ocena: 41
    ale schemat czego???na samej elektrodzie jest pełno schematow na mikrokontrolerach!!! tylko jaki to ma być schemat migających diod na choinke czy np zegara czy jeszcze czegos innego...??
  • #3 2236303
    Roballuk
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Wiem ze jest sporo schematów na elektrodzie. Ale trudno znaleźć układy na intersujących mnie mikrokontrolerach.

Co do konkretności układu, to zabardzo nie mam pomysłu. Dlatego prosze was o pomoc. Raczej na diodach odpadaja. Moze np. sterowanie silnikiem krokowym. Lub cos w tym stylu i na tym poziomie trudności.
  • #4 2238996
    Greg
    Poziom 20  
    Ocena: 41
    szczerze powiedziawszy migajace diody a sterowanie silnikiem krokowym to porownywalny poziom trudnosci !!! "sekret tkwi w ciescie" czyli w tym przypadku w oprogramowaniu!!! a zasada dzialania jest taka sama czyli załączanie odpowiednich portow w odpowiednim czasie plus do tego jakis układ wykonawczy w formie bufora zeby nie upalic portów poczytaj troche o mikrokontrolerach polecam na poczatek pobranie z elektrody lekcji bascom'a jest tam w miare lopatologicznie opisane jak dziala mikrokontroler i kilka przykładów m.in. właśnie sterowanie silnikiem krokowym schemat + oprogramowanie to akurat dopiero stanowi całość sam schemat niewiele daje
REKLAMA