Witam!
Odrazu na wstepie chcialbym napisac ze nie jestem znawca elektroniki dopiero wszystko poznaje i ciagle uzywam opcji szukaj na tym forum
). Wiec prosze o odpowiedzi jak dla dziecka
. A wiec tak te kolumny to moj pierwszy porzadniejszy zestaw Hi-Fi ;] wczesniej mialem kolumny podobne do space86? tylko ze to jakies dziwne obudowy czarne z aluminiowa rama (glosniki nisk. Tonsil GDN 20/50 + jakies 2 chyba nie firmowe sluzace za wysokt. - brak zwrotnic tylko jakies male puszczeczki srebrne wlutowane miedzy kablem "+" a glosnikiem wys. bassowy podlaczony bezposrednio pod kabel ktory wychodzil z wierzy:O), ktore byly podlaczane pod mini wierze
Na allegro trafil sie koles ktory chcial wymienic kolumny Altus 300 za jakis "telefon z kamerka" a ze posiadalem jeszcze SE k700i i umiejetnosci negocjacyjne
(szacujac ze telefon wart 350 zl - nowka z folia 2 dniowy 400 zl KupTeraz0 - bo byl porysany i wogole nie szanowany. Dodam jeszcze ze zawsze marzylem zeby kupic sobie jakies altusy 75,110 - [kasa;/]) Udalo sie jeszcze z kolesia wyciagnac "Mixer" [MPX-4 SC PRE-AMP img Stage Line] i stary amplituner Unitra ZRK Hi-Fi 160 (ogromny kolos ale zawsze cos
).Mysle ze ten caly sprzet jest o wiele wiecej wart niz ten telefon ktory byl mi zbedny. Moje kolumny sa w stanie 5+ glosniki stan extra, troche zadrapan na obudowie nie znacznych.. widac tylko po blizszym przyjrzeniu sie.. dzwiek ktory sie z nich wydobywa bardzo mi sie podoba (slucham najwiecej muzyki techno,dance chociaz nie zawsze tez czesto innych gatunkow:) )
jak na moje fundusze (ktore narazie uzyskuje od rodzicow) to zakup na dluzszy czas
jak narazie mysle o kupnie wzmacniacza ktory napedzil by te kolosy
jesli mogli byscie pomoc to prosze o jakies sugestie (mysle o cenie do 250 zl jak narazie) zastanawialem sie nad Diora ws 504 b ze wzgledu na sporo pozytywnych komentarzy
chodz moge sie mylic
pomozcie
aha i jesli chodzi o te tuby to nie moge juz zniesc tego piszczenia! zastanawialem sie czy moze wymiana glosnikow na inne (mysle o jakis kopulkowych nie koniecznie Tonsil lecz cena do 45 zl za sztuke no moze 50
) i jesli chodzi o "grzebanie" w zwrotnicach to nie przyjmuje takiej opcji bo sie na tym nie znam
Jesli wymiana samych glosnikow pomoze to prosze napisac na jakie i cene
Pozdrawiam KAMIL
i nie krytykujcie mnie za moje amatorstwo.
Odrazu na wstepie chcialbym napisac ze nie jestem znawca elektroniki dopiero wszystko poznaje i ciagle uzywam opcji szukaj na tym forum
Na allegro trafil sie koles ktory chcial wymienic kolumny Altus 300 za jakis "telefon z kamerka" a ze posiadalem jeszcze SE k700i i umiejetnosci negocjacyjne
jak na moje fundusze (ktore narazie uzyskuje od rodzicow) to zakup na dluzszy czas
aha i jesli chodzi o te tuby to nie moge juz zniesc tego piszczenia! zastanawialem sie czy moze wymiana glosnikow na inne (mysle o jakis kopulkowych nie koniecznie Tonsil lecz cena do 45 zl za sztuke no moze 50
Pozdrawiam KAMIL
i nie krytykujcie mnie za moje amatorstwo.