logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odfiltrować impuls synchro z sygnału RGB, by uzyskać tylko zielony?

Paweł_swobodny 01 Lut 2006 00:05 840 3
REKLAMA
  • #1 2243721
    Paweł_swobodny
    Poziom 20  
    Ocena: 41
    Czy ktoś dysponuje prostym schematem ukaładu obcinającego impuls synchro z sygnału RGB . Problem polega na tym że potrzebuję uzyskać sam sygnał treści wizyjnej koloru zielonego w złaczu RGB . A moze ktoś am pomysł jak to zrobić ?
  • REKLAMA
  • #2 2243860
    markartv
    Poziom 18  
    Ocena: 13
    o ile pamietam RGB nie zawiera synchro
    sygnaly sa podzielone RGB+ synchro
  • REKLAMA
  • #3 2243943
    Stef
    Poziom 31  
    Ocena: 32
    Paweł_swobodny napisał:
    Czy ktoś dysponuje prostym schematem ukaładu obcinającego impuls synchro z sygnału RGB . Problem polega na tym że potrzebuję uzyskać sam sygnał treści wizyjnej koloru zielonego w złaczu RGB . A moze ktoś am pomysł jak to zrobić ?

Jeżeli dobrze zrozumiałem to RGB z kompa wychodzi. I jest tak że do niektórych monitorów synchro wraz z G idzie, tylko trzy BNC. A nie da się tego programowo w karcie grafiki zrobić? Miałem kiedyś problem z monitorem, trza było zmienić polaryzację synchro i znalazłem jakiś program którym to zrobiłem. Być może da się tym programem to zrobić. Ale sorki, nie pamiętam już tego. Czy w tym jest problem?

pozdro

Stefan
  • #4 2244112
    jezrdna
    Poziom 21  
    Ocena: 68
    Nie wiem w jakim układzie , ale ja bym odjął od G impuls sandcastl jeśli go nie masz to prosty układ na 2 tranzystorach ew. stary transkoder z demobilu - one zawierały blok sc
REKLAMA