logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy KX-TA30860 zadziała z centralą KX-T61610B i metalowym domofonem?

Quapcio 01 Lut 2006 13:06 1944 2
  • #1 2244882
    Quapcio
    Poziom 11  
    Chciałbym spiąć domofon z w/w centralą, ale jedyne "przystawki" jakie udało mi się znaleźć do kupienia to KX-TA30860 i chodzi mi włąśnie o tą literkę "A" w nazwie - jest to oznaczenie nowszej rodziny. Czy takie zestawienie ma szansę działać?
    oraz
    Jakie funkcje spełnia taki obwód - czy jest on samodzielnym domofonem, czy tylko przejściówką do domofonu? Czy można jakoś zmusić do współpracy poczciwy metalowy domofon zamiast tego plasitkowego cuda KX-TA30865?

pozdrawiam
    Quapcio
  • #2 2245102
    manski
    Poziom 24  
    Ocena: 233
    co do tej literki A w nazwie to nie wiem , ale sam miałem taki problem kilka lat temu , pożyczyłem od znajomego oryginalną rozmównicę do centralek panasonic ( to co się montuje przy furtce , symbolu nie pamiętam ) rozebrałem ją rozrysowałem schemat , i zrobiłem identyczną elektronikę , którą włożyłem do standardowej puszki domofonowej z nierdzewki , może działa troche gorzej , musiałem zmienić wzmocnienie bo układ trochę się wzbudzał ( zależnie od biegunowości głośnika ) , ale chyba warto było , bo po kilku latach wiszenia na dworze domofon wygląda jak nowy , samą przystawkę domofonową tę plastikową którą sie wkłada do centrali mam oryginalną ( nie pamietam nazwy ) , moja centralka to KX-T 61610 ( stara analogowa ) , sam adapter zwalniacza zamka też wykonałem we własnym zakresie ( w sumie to dwa tranzystory i dwa przekaźniki ) , otwieram nimi furtke i bramę .
  • #3 2245405
    Marynat
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    KX-TA30860 i KX-T30860 to zupełnie różne przystawki domofonów do dwóch różnych central i nie da się ich stosować zamiennie
REKLAMA